dissabte, 30 de juliol del 2016

El govern espanyol contraataca en contra de l’acte de desobediència del Parlament de Catalunya


Demana al Tribunal Constitucional si Carme Forcadell ha comés un delicte penal


El govern català, en boca de Neus Munté, diu que cap amenaça els farà modificar el seu full de rutaAquest divendres el consell de ministres del govern espanyol ha decidit demanar al Tribunal Constitucional (TC), el seu braç armat en l’àmbit de la justícia, que suspengui i anul·li l’acord que dimecres passat va prendre el Parlament de Catalunya quan va aprovar les diverses fases que han de constituir el procés constituent, i que demani a la fiscalia de l’Estat que actuï penalment contra Carme Forcadell presidenta del Parlament de Catalunya segons va informar la becària de Rajoy i vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaria. En l’escrit del govern espanyol al TC es demana també que es notifiqui al president de la Generalitat que s’abstingui  de tirar endavant qualsevol iniciativa que hagi estat prohibida pel TC i òbviament, que no avanci en cap projecte de desconnexió amb l’Estat espanyol.

La reacció del govern català ha estat immediata, i Neus Munté, portaveu del govern català ha manifestat que cap amenaça del govern espanyol farà que el govern de Catalunya es mogui del seu camí. A banda de Neus Munté, el president de la Generalitat Carles Puigdemont  ha fet arribar els seu suport a Carme Forcadell, com també ho ha fet el vicepresident Junqueras o l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau. També els partits polítics d’obediència estrictament catalana han donat el seu suport a Forcadell així com l’ANC, l’AMI i Òmnium, contràriament al que han fet PP i Ciutadans. Lamentablement el PSC s’ha alineat una vegada més amb els partits espanyolistes, donant per bones les amenaces del govern espanyol a un fet tan democràtic com és votar en un Parlament, capacitat legalment per fer-ho. Per la seva banda Carme Forcadell es mostra tranquil·la perquè ella ha complert escrupolosament amb el que s’estableix en el reglament de la cambra catalana.

Com és habitual en el TC, ha contestat amb rapidesa al toc de corneta del govern espanyol i han convocat una reunió urgent del Ple del Tribunal Constitucional pel proper dilluns al matí. De fet no ens cal esperar la sentència que emetin perquè tots sabem el sentit de la mateixa. Només cal recordar que no hi ha una sola sentència d’aquest tribunal espanyol relacionada amb la voluntat dels catalans de decidir lliurement el seu futur, a favor dels interessos catalans. Per tant, no cal esperar cap sorpresa. La decisió del TC ja deu estar presa a hores d’ara.

Com es veu, l’Estat espanyol vehicula pel camí de la Justícia el que és un problema polític. Davant de les reivindicacions catalanes només hi ha hagut el discurs de la por, i quan aquest ja no ha donat resultat, han començat les amenaces. Tot menys diàleg; tot menys política. Això és Espanya, i aquest tarannà particular dels espanyols és probablement el que està en la base de que no siguin capaços de posar-se d’acord entre ells, ni per formar govern.  
  

Tanmateix aquest tarannà també altiu dels espanyols els porta a ignorar les conseqüències que tindrà a Catalunya la seva manera de fer. Els catalans en aquesta ocasió veiem la possibilitat d’assolir la independència i no claudicarem fàcilment de les nostres reivindicacions. Avui mateix el president Puigdemont ha dit que “hem d’estar preparats per mobilitzar-nos col·lectivament per culminar el procés”. És evident que això va de debò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada