divendres, 17 de maig del 2013

Wert ataca el cor del sentiment catalanista: la nostra llengua



Una reforma de l’ensenyament ideològica, fonamentalista i adoctrinadora



Avui, divendres 17 de maig de 2013, el ministre José Ignacio Wert ha portat al consell de ministres la reforma de la Llei educativa i aquest l’ha aprovat. Ara la Llei haurà de seguir el tràmit parlamentari, però atesa la majoria absoluta del PP pocs canvis (si és que n’hi ha algun) es poden esperar. 

Les crítiques que arreu de l’Estat està rebent aquesta futura Llei fan referència a que segons diuen els experts, la Llei retrotreu l’ensenyament  al segle passat. Però a mi  no és aquest fet el que més em preocupa, sinó que a més, la Llei pretén acabar amb la immersió lingüística a Catalunya.

La consellera Rigau és de les que generen confiança
Tinc el convenciment que amb ella, la Llei Wert no
s'aplicarà mai a Catalunya
Tal com explicava en un post dies enrere, aquesta és una etapa més en l'estratègia estructurada pel PP per acabar amb el català a Catalunya. Primer va ser a València o es van sembrar les primeres llavors per intentar dividir als catalanoparlants. Val a dir que l’operació a València va ser tot un èxit dels espanyols, atès que mica en mica el valencià ha quedat reduït a l’àmbit rural de segons quines zones, i al sí d’algunes famílies en les que encara no hi ha penetrat la immigració castellana que ha patit València en aquests últims 50 anys.

Una vegada provocada la divisió de la llengua a València, el pas següent ha estat donat a Ses Illes Balears, on un govern del PP ha atiat l’odi contra el català, al temps que l’ha eliminat en la pràctica la presència del català en l’administració pública i l’ha reduït a l’anècdota pel que fa a l’ensenyament, tot i que els mestres autòctons de Ses Illes són reticents a eliminar el “balear” de les seves aules.

La vicepresidenta del govern espanyol riu disimuladament
alguna de les gràcies del minsitre Wert.
Un fatxenda de primera
Fa molts pocs dies, l’Aragó ha donat un altre pas perfectament calculat pels estrategues del PP que des de Madrid mouen els fils, obviant un fet real: que a la Franja de Ponent es parla una variant del català. A partir d’ara i per “real decret” a la Franja de Ponent es parlarà el LAPAO.

Consumat doncs aquest encerclament del català, aquest ha quedat reduït al territori de Catalunya. Faltava entrar a matar, i això és el que ha fet el ministre Wert. A l’empara de la majoria absoluta de que disposa el PP en el Parlament espanyol, el Sr. Wert presenta una Llei que el govern aprova que contempla el català com una assignatura marginal, i a més crea un fons que descomptarà de les transferències a la  Generalitat per tal que els pares que ho desitgin puguin escolaritzar als seus fills en castellà i en centres privats.

La creació d’aquest fons és preocupant per que avui només són 17 les famílies que han demanat l’ensenyament exclusivament en castellà, però si hi ha un fons específic per pagar escolaritzacions en castellà els cassos es podrien multiplicar. És doncs una Llei dissenyada per estimular la divisió de la societat catalana.

 A Catalunya hi han entitas disposades a no acatar la
Llei si aquesta s'acabés imposant
És una reforma que tal com la Sra. de Cospedal ha explicat, tracta d’adoctrinar els nens en “l’espanyolisme”. De fet ho va dir el propi Sr. Wert en el Congrés dels Diputats: “hay que españolizar a los niños catalanes” .

Segons ha explicat la consellera Rigau (sens dubte una de les millors dins de l’executiu català) el model educatiu del nostre país es basa en dos pilars importants: la llengua i els continguts. Doncs bé, la reforma Wert els toca tots dos. Hi han organitzacions en el camp de l'ensenyament disposades a no acatar la Llei. Pel que se li entén a la consellera semblaria com si confiés en que aquesta llei no s’aplicarà. Tant de bo tingui raó, però la millor manera de no aplicar-la és sortir d’Espanya quan abans millor, per que tal com ha comentat també la Sra. Rigau, l’objectiu final de la Llei és trencar-nos com apoble. I per aquí no passarem. El propi president de la Generalitat així ho ha afirmat 

Avui el ministre Wert ha generat uns quants milers d’independentistes més.   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada