dissabte, 1 de març del 2014

A Catalunya ni aigua: Nou consell de ministres a Madrid i més independentistes a Catalunya


Nou greuge a Catalunya : ressusciten el Pla Hidrològic de l’Ebre


La vicepresidenta del govern menteix quan diu que el Pla ha estat consensuat amb el territori 





La vicepresidenta del govern espanyol, la Sra. Soraya Sáenz de Santamaria, ha explicat que en el consell de ministres celebrat avui, el govern espanyol ha aprovat el Pla Hidrològic de l’Ebre.  La conseqüència d’aquest Pla és la reducció del cabal ecològic del riu, per destinar l’excedent d’aigua a regadius segons el govern espanyol, quan tots sabem que en el fons, el que s’amaga darrera d’aquest projecte és el transvasament d’aigües a València, que les necessita per abastir totes les noves construccions fetes a la costa entre València i Sagunt, impulsades pel PP i que tenen un abastament d’aigües insuficient.

La Sra. Sáenz de Santamaria ha tingut la barra de dir que els cabals mínims del riu “s’han definit després d’un ampli procés de participació i en base a criteris científics i tècnics coherents amb la realitat del riu i que satisfan totes les exigències de la normativa de planificació”

Els criteris tècnics consisteixen en l’informe que els ha presentat una empresa consultora, que ha determinat el cabal mínim fent l’exercici al revés: no ha partit de les necessitats ecològiques del riu, sinó de les necessitats “polítiques” d’aigua, i restat del cabal del riu, ha quedat el cabal ecològic. Un exemple més de les trampes del govern espanyol i de la seva mala fe.

La resposta de la Generalitat ha estat immediata: el conseller de Territori  i Sostenibilitat Santi Vila ha denunciat que aquest Pla Hidrològic “és lesiu per a la conservació del riu atès que no assegura la seva sostenibilitat ambiental i no impedeix la regressió i salinització del delta”. També ha dit que hi haurà un resposta contundent per via administrativa, i que decidiran com recorreran  quan coneguin la lletra petita del Pla. Santi Vila ha lamentat la manca de diàleg del govern espanyol. Finalment el conseller Vila ha explicat que en el tram final del riu, aquest Pla hidrològic i contempla un cabal mínim e 3.000 Hm3, quan els estudis fets per la Generalitat en demanaven com a mínim 7.000.

Per la seva banda la Plataforma en defensa del Ebre ja s’ha posat en marxa per combatre aquest nou atac al riu. Ho faran tant des de l’àmbit polític però també des de la vessant social. Aquesta mateixa tarda han celebrat una assemblea d’urgència a Amposta en la que han anunciat una mobilització en algun poble de la zona encara per determinar. Tenen el convenciment que darrere d’aquesta nova agressió contra Catalunya s’hi amaga un nou intent de transvasament d’aigües al País  Valencià.

Els alcaldes dels principals municipis pels que discórrer el riu en terres catalanes també han mostrat el seu rebuig al Pla, així com la majoria de partits polítics que han assegurat que denunciaran a la Comissió Europea les intencions del govern espanyol.

Cal recordar que un Pla Hidrològic ja va ser aprovat pel govern espanyol a l'any 2000 quan governava el PP amb el Sr. Aznar de president del govern i el ministre d’agricultura Arias Cañete, que va arribar a dir que la implantació del Pla seria “un paseo militar”


Confiem que abans que tot això es materialitzi estem ja fora d’Espanya, i que la Comunitat Europea sancioni a Espanya  per un delicte ecològic d’aquesta envergadura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada