dimecres, 19 de març del 2014

Ara van a per l’ANC



Des de Madrid editorials de diaris importants demanen il·legalitzar l’ANC


A Catalunya, Carme Forcadell expressa el seu temor per la situació



Els espanyols estan desesperats veient com el independentisme creix constantment a Catalunya, fins el punt que després d’analitzar tot el succeït a casa nostra aquests últims anys, han arribat a la conclusió que els responsables de tot plegat és l’Assemblea Nacional Catalana.




El govern espanyol, el PP com a partit polític, la caverna mediàtica espanyola ha estat sempre en contra del procés. Els seus atacs contra Catalunya, els seus intents per acabar amb la llengua i cultura catalanes els han fet acara descoberta, adequant lleis per que aquestes els ajudin a assolir els seus objectius. El català ha estat objecte d’un setge absolut de manera que han creat una frontera real del català tant al País Valencià, com a Ses Illes, com a les comarques de Ponent, amb el propòsit que fora d’aquests límits el català sigui purament residual. Per això han modificat l’ensenyament de la llengua a València i a les Balears, o han inventat el LAPAO a l’Aragó: per aïllar el català. Finalment el ministre Wert ha acabat de rematar la feina atacant directament el cor de Catalunya: la immersió lingüística a les escoles catalanes.

Malgrat tots els seus intents d’acabar amb el sentiment separatista català, des d’Espanya han copsat que el procés català guanya cada dia nous adeptes; estan encara impactats per l’èxit amb ressons internacionals de les dues últimes diades. I analitzant els perquè de tot plegat han caigut en que el gran culpable és l’Assemblea Nacional de Catalunya. És rep això que desde fa uns dies comencen a sentir-se veus que demanen il·legalitzar  l’ANC. Ho han fet primer alguns botiflers catalans  que han obert el meló per que des de Madrid hi fiquin cullerada. Ràpidament el diari ABC primer, amb un editorial titulat “golpe sedicioso”  demanava il·legalitzar l’Assemblea, i tot just l’endemà, el diari El País segui la mateixa línia amb un editorial que tenia per títol “Un golpe de mano”.

Veient els dos titulars es veu amb claredat meridiana que tost dos responen a un contuberni de la caverna espanyola que té per objectiu demanar al govern espanyol que il·legalitzi l’Assemblea. Cal dir en aquest sentit, que periodistes tan poc sospitosos de ser separatistes com José Antich ha assegurat públicament que tenen constància que determinats membres del PP estan pressionant al govern per tal que il·legalitzar l’Assemblea sigui una realitat. Veurem com evolucionen les coses, però la pròpia Carme Forcadell, presidenta de l’ANC ha explicat que tem que l’estat espanyol utilitzi totes les seves armes en contra de l’Assemblea, atès que estan en el punt de mira.

Mentre tot això passava, a Catalunya les reaccions no s’han fet esperar. El twitter s’ha omplert de missatges a favor de Carme Forcadell i l’ANC, mentre que alguns personatges públics com Pilar Rahola o l’economista Xavier Sala Martin, han anunciat que es farien socis de l’ANC amb solidaritat contra tot aquest moviment espanyolista que pretén apartar-la del mig. Sorprenentment Jordi Martí, candidat del PSC a les primàries per l’alcaldia de Barcelona, ha dir que si s’actua contra l’ANC ell també se’n farà soci. Des de dissabte passat més de mil persones s’han fet socis de ple dret de l’Assemblea.

Carme Forcadell, en les diferents intervencions públiques que ha fet aquests últims dies ha remarcat el caràcter pacífic i absolutament democràtic de l’Assemblea, denunciant una tergiversació mal intencionada del Full de Ruta que l’Assemblea va fer públic fa uns dies, en el que en el supòsit que totes les propostes democràtiques  fetes a Madrid fossin denegades, el 23 d’abril de l’any 2015 es fes una declaració unilateral d’independència .

El que està molt clar és que Madrid, està mot preocupat pel que està succeint a Catalunya, i semblen disposats a evitar que el proper 11 de setembre el poble català no li expliqui novament al món que vol ser LLIURE!      


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada