diumenge, 9 de març del 2014

El joc brut del govern espanyol


Conxorxa entre Montoro i Monago


Amb les balances fiscals presentades per Extremadura es vol donar la impressió que cadascú les calcula a la seva manera i aconseguir així, restar credibilitat a les balances que presentarà Mas Colell



Aquesta setmana passada en un acte esperpèntic l’impresentable president d’Extremadura, l’inefable Sr. Monago va donar a conèixer el que segons ell, serien les balances fiscals entre comunitats a Espanya. Segons aquest pamflet polític, Catalunya seria la comunitat més beneficiada i Extremadura la pitjor, tal com es desprèn d’uns càlculs fets a la manera de la marca Espanya. Tothom que entén de que va això de les balances s’ha afanyat a desautoritzar el sistema seguit per Monago que a banda de no ser gens científic a més comet errors importants com el d’integrar dins del finançament de Catalunya el dèficit acumulat, que només els catalans haurem de pagar sense que això li costi un sol euro a l’Estat. Els consellers Mas Colell i Homs s’han afanyat a dir que els números presentats per Monago són un autèntic despropòsit.


Però no ha estat només la part catalana  qui ha  desautoritzat aquest pamflet  de Monago; també ho ha fet el Sr., Àngel de la Fuente, que és aquell “simpatitzant” de Ciutadans, investigador del CSIC que ha estat escollit per l’altre membre de la trama, el ministre Montoro, per elaborar unes noves balances fiscals (allò que ells anomenen “cuentas públicas regionalizadas”). El Sr., de la Fuente ha dit ras i curt que les balances de Monago estaven mal fetes. Però ull, no ens deixem enredar, tot això forma part d’una conxorxa que intentaré explicar tot seguit.

Tots sabem que el conseller Mas Colell va anunciar que ben aviat farà públiques les balances fiscals segons els seus càlculs basats en les dades que li ha facilitat el ministeri d’hisenda   espanyol. Com que les xifres resultants seran molt properes a les ja conegudes d’altres anys, segons les quals el dèficit fiscal català ronda el 8% del PIB català mig punt amunt, mig punt avall, Madrid necessita “arguments” per poder desautoritzar les balances de Mas Colell. I aquests arguments, Monago, seguint instruccions del propi Montoro els hi ha servit amb safata. De fet, divendres passat la vicepresidenta del govern espanyol, que més sembla una becària que no pas una vicepresidenta,  ja va insinuar el camí que seguiran quan Catalunya doni a conèixer les seves balances: “tothom utilitza el model de càlcul que li va millor ”. Sembraran la confusió, diran que les balances catalanes no tenen credibilitat, i llavors sortirà el ministre Montoro i donarà carta d’oficialitat a les balances que està preparant l’altre integrant de la trama, el Sr. Àngel de la Fuente. Dirà: “estas si que estan bien hechas”.

Per tant em resulta del tot evident que tot això forma part de la representació teatral que han muntat per desautoritzar una vegada més Catalunya, i combatre un fet que cada dia és més evident que no és altre que Espanya ens roba. A aquesta conspiració si ha afegit també el president de la comunitat de Madrid, i la de d’Andalusia, tot i que aquesta última ho ha fet més des de la inconsciència que no pas sabent que estava col·laborant amb la “causa” del ministre Montoro.

Així és com funciona Espanya: sempre per les clavegueres, sempre amb la trampa preparada, sempre intentant convertir les seves mentides en realitats, sempre enganyant. La maraca Espanya en estat pur.  Per tant, preparem-nos a viure un sainet amb desqualificacions dels uns als altres, amb una finalitat evident: deixar palès que les úniques balances fiscals fetes amb rigor i que mereixen credibilitat són les que presentarà Montoro; les altres un pur joc d’interessos. Confio que els catalans se’n adonin i no es deixin enredar per aquests maquiavel·lismes del govern espanyol.


Mentre hi hagin pallassos com Monago, el circ de Montoro continuarà actuant.                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada