dimecres, 26 de març del 2014

Nous atacs de l’Estat espanyol i les seves clavegueres contra Catalunya


La declaració de sobirania del Parlament anul·lada pel TC


Petició per il·legalitzar  l’ANC per part del “sindicat” Manos Límpias



Només veure la cara del president del TC hom s’adona que no es pot esperar res de bo d’aquesta persona.  Si hi afegim les seves manifestacions públiques en contra de Catalunya abans d’accedir al TC, però també des que hi és, arribarem a la conclusió que és impossible esperar d’aquest home la més mínima imparcialitat. No es gens estrany doncs que hagi anul·lat la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya



Elaborar les regles del joc, i al mateix temps interpretar-les sembla increïble en qualsevol organització política democràtica al segle XXI. La separació de poders que en tota democràcia esdevé fonamental, a Espanya després de quasi 40 anys de pseudo-democràcia, el poder legislatiu, l’executiu  i el judicial constitueixen un aiguabarreig propi de països del tercer mon, on la voluntat del govern (executiu) és obeïda sense cap mena de dissimul pel TC (judicial) amb els aplaudiments del legislatiu (Congrés de Diputats dominat per l’aliança anticatalana PP-PSOE). Aquesta és la realitat del país.

La declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya, és una declaració política que no té cap efecte jurídic. Per tant la seva “inconstitucionalitat” és una pura anècdota en el procés sobiranista  per que tampoc té cap efecte jurídic. Tal com ha explicat el president Mas aquest matí en el Parlament, el govern català tot i la decisió del TC manté el full de ruta sobiranista: “anirem trobant solucions per cada un dels esculls que aniran sorgint” 

Pel que fa a les clavegueres madrilenyes per on circula l’anticatalanisme més acèrrim, el sindicat “Manos Límpias”, veient que el seu intent de portar al presidetn Mas als tribunals no ha resultat, ha donat un pas més en la seva campanya per arrasar Catalunya, denunciant directament al fiscal general de l’Estat a l’Assemblea Nacional Catalana. Els motius de la denúncia són: un presumpte delicte de proposició a la sedició i un altre per un presumpte delicte de malversació de cabals públics en la cooperació conjunta del govern de la Generalitat i l'ANC'. La denúncia es presenta contra la màxima representat de l'Assemblea, Carme Forcadell. 

De fet, la petició que es fa al fiscal general és que aquest insti al ministeri de l’interior a il·legalitzar l’ANC   per, segons ells, tractar-se d’una associació il·lícita. També demana al fiscal que obri el procediment penal que correspongui d’acord als presumptes delicte indicats en el paràgraf anterior. Per la seva banda Carmen Forcadell ha mostrat la seva estranyesa per que l’ANC no manega cap mena de diner públic, ni rep subvencions del govern.

Lligant el dos temes (anul·lació de la declaració d’Independència i petició per il·legalitzar l’ANC, aquesta organització ha fet públic un comunicat en el que  reafirma la condició de subjecte polític i jurídic sobirà del poble català. La nota conclou amb la necessitat que els catalans puguem viure en un estat català sobirà el més aviat possible. No cal dir que comparteixo al 100% aquesta afirmació.

Finalment una aportació relativa a algunes de les frases que el president del Tribunal Constitucional (TC) en el llibre “Parva Memòria” deixa anar contra Catalunya 

"Cuando un catalán está satisfecho lo expresa diciendo: a mí, ya me va bien’"
"El dinero es el bálsamo racionalizador de Cataluña"
"La única ideología capaz de seguir produciendo pesadillas es el nacionalismo"
"No hay en Cataluña acto político que se precie sin una o varias manifestaciones de onanismo"
"No es que los españoles seamos antibelicistas, es que las guerras que realmente nos gustan son las civiles".
"Los españoles hablamos el castellano en América con actitud imperial".
"¡Cuánta mediocridad tapan las banderas! Quizás se inventaran para eso".
“Soy el único liberal que conozco”.

Llegint el les frases del llibre, algú pot creure en la neutralitat del TC?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada