divendres, 5 de juliol del 2013

Els atacs del govern espanyol a Catalunya


Quan l’odi els fa perdre el mon de vista i els senyala el camí


Aquests dies, el govern català en boca del seu portaveu i conseller de Presidència, el Sr. Francesc Homs, ha detallat la magnitud del deute de l’administració de l’Estat vers Catalunya:  més de 8.500 milions d’€.

El Sr. Homs ha fet pública aquesta xifra, coma resposta a l’enèsima  provocació del ministre espanyol Montoro, que ha tingut la gosadia de dir que “intervindran” aquelles autonomies que no paguin als seus proveïdors a 30 dies. El Sr., Homs ha estat molt gràfic al respondre que a qui primer haurien d’intervenir és al propi govern espanyol, que deu a Catalunya aquesta suma importantíssima  de diners, que si la disposéssim ens evitaria les retallades d’aquest any per exemple, i probablement també haurien evitat les de l’any passat.    

El conseller Homs ha explicat que el deute d'Espanya
vers Catalunya supera els 8.500 milions d'€ 

Tot plegat serveix per posar de manifest que el govern espanyol es mou sota un únic plantejament: l’odi a Catalunya. Totes les mesures que prenen van encaminades a perjudicar a Catalunya i als seus ciutadans: des de la Llei Wert, els recursos contra l’Estatut de Catalunya o la Declaració de Sobirania del Parlament, el fet que el President de la Generalitat hagi d’informar al govern espanyol dels seus viatges a l’estranger, o per no fer exhaustiva la llista, el lligar la flexibilització del dèficit a l’eliminació de determinades estructures que als espanyols els molesten (sindicatura de comptes i de greuges, “ambaixades”, institut meteorològic de Catalunya, etc.). Tot té una direcció única: anar contra Catalunya.

Aquesta “mania” els ha portat al paroxisme polític. En el seu afany per matxucar Catalunya, han permès que determinats articles de l’Estatut que van recorre, i van ser derogats pel Tribunal Constitucional, continuïn vigents a València o Andalusia, on els seus estatuts contenen els mateixos preceptes que contenia el català, i en canvi com que no han estat recorreguts pel PP, tenen tota la validesa. Es vol una major incongruència?

Aquest odi és el mateix que els fa invertir en AVE a tota Espanya, mentre que aquí no podem treure les mercaderies del port de Barcelona amb ample Europeu, o el corredor mediterrani es salda amb un tercer rail sobre el traçat del tren ordinari. Són molts més els greuges, però no val ni la pena fer-ne un llistat exhaustiu; no serviria de res. Estem davant d’un govern que ens pren per una colònia, i ja se sap, a les colònies se les exprimeix tant com es pugui, se’ls imposa una llengua, es maltracta als autòctons,  es compren les voluntats de 4 botiflers, i s’acaba amb la cultura nadiua per imposar la de la “pàtria comuna”.

Hi ha molts fets que demostren d’una manera clara que la realitat és així. I per aquells que en tinguin dubtes, o no hi estiguin d’acord, només cal que llegeixin els diaris per veure com Hisenda no para de fer inspeccions a Catalunya, moltes més que a Espanya, amb ànim recaptatori i espoliador. Som un país ocupat per un veí que ens odia i que pretén que des de Catalunya anem pagant tots els seus deliris de grandesa, i totes les barbaritats que el govern espanyol acostuma a fer.   

L'equilibri ecològic de L'Ebre està en risc per culpa d'un
 ministre espanyol inepte i autoritari 
I parlant de barbaritats, avui llegim que el govern espanyol vol desenterrar el transvasament  de l’Ebre. Un altre ministre “il·lustre” del govern espanyol, el Sr. Arias Cañete (aquell que quan governava Azanar, va dir que el transvasament de l’Ebre es faria “por huevos”, i que a més fer-lo seria “un paseo militar”) ara ha decidit tornar a la càrrega fent aprovar un nou Pla Hidrològic de l’Ebre, amb un cabdal a la desembocadura (Delta) que de cap manera assegura el mínim necessari per mantenir les condicions de sostenibilitat del Delta. I a aquest cabdal mínim s’hi arriba gràcies a unes reserves que el Sr. Arias Cañete ha decidit fer destinades a futurs regs que mai es faran, i que són el primer pas per d’aquí a uns mesos dir que aquestes reserves d’aigua, com que no s’han fet els regadius previstos en el pla, es destinin a ser transvasades a València, que és el seu gran somni, desig i anhel amb l’objectiu de poder rendibilitzar les monstruoses inversions immobiliàries que el PP va autoritzar entre Sagunt i València, i que no disposen d’aigua.

Afortunadament en aquesta ocasió el govern català s'oposa frontalment als plans del Sr. Arias Cañete, i segons ha dit aquest mateix matí el conseller Santi Vila denunciaran  a Europa aquests plans que poden significar la definitiva salinització del Delta del Ebre.

Cada dia un nou motiu per sortir d’Espanya quan abans millor. No pot anar més enllà del 2014, sinó ja ni existirem com a poble      









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada