dijous, 18 de juliol del 2013

Quan la democràcia espanyola comença a fer mala olor...


Un Tribunal Constitucional sense credibilitat per la politització dels seus membres



Avui he llegit que el nou president del Tribunal Constitucional (TC) és un magistrat que hauria estat militant del PP, fet que sembla que no és legal per les persones que ocupen alts càrrecs a la magistratura.

Aquest fet, si l’afegim a la vergonya democràtica que hem viscut en la renovació dels membres d’aquest Tribunal, posa en evidència la manipulació política de les estructures de la justícia  espanyola, que en lloc d’estar al servei dels ciutadans passa a estar al servei dels interessos polítics dels que manen. La separació de poders que s’ha de donar en tota democràcia entre el poder executiu, el legislatiu i el judicial, a Espanya  és pura entelèquia.

Tenim un poder executiu constituït exclusivament per membres del PP; aquest fet és del tot lícit atès que respon a la voluntat dels espanyols expressada a les urnes el dia de les eleccions generals. Tot i així, el govern ho és de tots, fins i tot d’aquells que els van votar, i la realitat palesa ben clarament que el govern espanyol només té una única i exclusiva dèria: atacar Catalunya, al se govern, a la seva llengua a la seva cultura i ala seva història, i per tant a tots els catalans


Francisco Pérez de los Cobos, és un ex militant del PP,
i ara l'han fet president del Tribunal Constitucional  
El poder legislatiu, l’exerceix el Congrés dels Diputats. Succeeix que gràcies a la “disciplina de vot” el poder legislatiu sempre dona suport a les iniciatives legislatives del govern. Aquesta disciplina de vot és un dels grans defectes de la democràcia no només a Espanya, sinó a mig mon per que significa que el poder executiu passa a controlar al legislatiu sobre tot en els cassos de majories absolutes, com és el cas ara a Espanya.

Però no contents amb aquesta situació, els polítics del PP han volgut anar encara més enllà. Ja no es tracta només de la renovació dels membres del TC, que va ser prou conflictiva i que entre altres incongruències va propiciar una sentencia del TC que va laminar absolutament l’Estatut de Catalunya amb diferents magistrats que havien ja esgotat el període pel qual havien estat escollits; és que ara s’ha sabut que una vegada renovats finalment tots el membres del TC que s’havien de renovar, s’ha escollit al seu president, que oh casualitats, ha resultat ser un ex militant del PP que fins i tot havia pagat quotes de afiliació al partit quan ja era magistrat  del TC fet que sembla que no és del tot legal, tot i que ell intenta justificar que si. Però més enllà del concepte de legalitat el que és segur és que no és ètic. I en últim terme, més enllà de legalitats hi ha una situació molt evident: aquesta persona mai tindrà  la confiança del catalans, atesos els seus antecedents com a militant del PP.

El TC ha perdut (si és que mai l'ha tingut)
tota credibilitat pels ciutadans de
Catalunya
En els temps difícils i de conflictes que venen, tenir un president del TC que no gaudeix de la confiança dels ciutadans implica tenir garantits els problemes. Amb tota la lògica del mon, qualsevol sentència del TC en contra dels interessos de Catalunya comportarà el rebuig de la societat catalana que interpretarem amb tota lògica, que les actuacions del TC no responen a la aplicació estricta de la Llei, sinó que són els resultat d’una interpretació política de la Llei i de la Constitució. I això, en un estat de dret, no hauria de ser possible.  

No és ètic que el president de l’òrgan que ha d’interpretar els recursos que sovint es plantegen entre govern espanyol i govern català, sigui una persona que forma part de la mateixa doctrina política que dona suport al govern espanyol. No és ètic que el màxim responsable del TC sigui un home de partit que té la consigna de vestir de legal tot allò que al govern espanyol li convingui, i convertir en il·legal tots els plantejaments de la Generalitat quan així els convingui. No és ètic que allò que el PP tan defensa (la Constitució) pugui ser objecte d’interpretacions partidistes interessades. No és ètic que el PP manipuli la justícia amb la impunitat que ho fa.

Per totes aquestes raons i moltes més, tant a viat com sigui possible hem de sortir d’Espanya                                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada