dijous, 25 de juliol del 2013

Hi ha polítics que sembla que no volen entendre res


L’èxit com a poble només l’aconseguirem si els egoistes es guarden els egos a la tauleta de dormir (políitcs i no polítics)


Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, ha recomanat als polítics que s’afanyin si no volen que la societat els passi al davant. I ho ha fet amb tota la raó atès que n’hi ha uns quants que donen la impressió que la seva prioritat no és Catalunya sinó que la seva prioritat bàsica són ells mateixos. En concret em refereixo a dues persones ben significades en política: es tracta de Joan Herrera líder d’ICV i el Sr. Duran Lleida líder d’UDC.

La Sra. Carme Forcadell demana que la consulta es
faci quan abans millor
Quan el govern encara no ha dit una sola paraula en ferm sobre la data del possible referèndum; quan només un membre de la direcció de CDC ha dit que la consulta es podria fer al segon semestre de l’any vinent, surten d’immediat aquest parell per enviar pràcticament el mateix missatge: “la data de la consulta, no la fixarà el govern”, com dient que la data s’haurà de determinar escoltant-los a ells.

I tan que se’ls ha d’escoltar, com s’ha d’escoltar a molta més gent implicada en el procés sobiranista tal com ha explicat el conseller Homs en la roda de premsa posterior al consell de executiu de la Generalitat. I caldrà escoltar molta gent per que el fet és de gran transcendència i tots els punts de vista hauran de ser considerats. De tota manera, hauria de quedar clar que seria força lògic esperar que s’escolti més a aquells que més d’acord estiguin amb el dret a decidir i no sembla que el Sr. Duran n’estigui massa convençut, i per altre banda les postures ambigües del Sr Herrera líder ICV també són prou conegudes. Escoltar si; és clar. Acceptar que ens posin pals a les rodes…més aviat no.

Hem de ser conscients, que si finalment podem votar el nostre futur, aquesta serà una situació que tardarà molt de temps en tornar-se a poder viure. Som uns privilegiats al poder estar al bell mig del procés, però serem per sempre una societat frustrada si els catalans no aconseguim mitjançant l’exercici del vot, alliberar-nos del jou que per nosaltres significa la dependència de l’Estat espanyol. No podem fallar; si votem el resultat ha de ser un SI a la Independència de Catalunya; un SI a la llibertat del nostre poble, i això demana una preparació exhaustiva de la votació, demana una conscienciació plena dels catalans davant del que ens jugarem tots plegats, i demana també tenir un mínim de respostes preparades pel dia D + 1.


L'ego de Duran Lleida és tan gran que no li deixa espai
en el seu cervell pel sentit comú
Si guanyem la independència, l’endemà les coses han de funcionar; caldrà recaptar impostos, s’hauran de pagar pensions i subvencions d’atur, caldrà disposar de passaports i documents d’identitat, l’economia haurà de rutllar sense traves administratives, necessitarem un institut per les afiliacions a la nova seguretat social catalana; les autoritzacions de tot tipus que ara es donen a Madrid s’hauran de poder expedir des de Catalunya. Són el que el president Mas denomina “estructures d’estat”. I aquestes estructures no es construeixen en tres dies ni en tres mesos. No cal dir que per poder arribar a disposar d'aquestes estructures, caldrà un llarg i intens diàleg amb Madrid i també a Catalunya, o si més no, intentar-ho

Tanmateix, Carme Forcadell Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, pressiona al govern i a l’opinió pública, demanant que la consulta sigui quan abans millor. En concret ella defensa que la consulta es faci l’endemà mateix que el Parlament de Catalunya hagi aprovat la Llei de Consultes. La Sra. Forcadell situa aquest fet en el mes de maig de 2014. Entenc que si fos possible em semblaria una proposta engrescadora. El problema és que no tinc clar que en aquella data, haguem tingut temps de fer totes aquells tasques que he descrit una mica més amunt, i que només representen una molt petita part de tot el que cal fer. Hi serem a temps?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada