diumenge, 26 d’abril del 2015

El procés sobiranista, davant del moment més important: venen mesos crucials pel futur de Catalunya


Mai unes eleccions municipals havien tingut la transcendència que tindran les del 24M


Ajuntaments independentistes ajudaran a consolidar la independència el dia que el Parlament català la proclami.




El passat divendres 25 d’abril, el Palau Sant Jordi a Montjuic va veure com més de 16.000 persones aplaudien a més de 800 alcaldables sobiranistes dels més de 900 pobles que hi ha a Catalunya. L’acte sota el títol “Ara és l’hora” estava organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència i tenia com a lema “tornen les urnes, tornem al carrer”. L’objectiu de  la convocatòria era donar visibilitat a varies perspectives diferents. D’una banda, demostrar que el procés està ben viu, i els catalans ben engrescats a assolir la independència, i de l’altre deixar ben clar que les eleccions municipals del proper 24 de maig són un assaig general del que ha de ser el 27 de setembre. Base independentista pels ajuntaments que surtin de les urnes i assaig general pel que ha de venir al mes de setembre.

Un altre aspecte a ressaltar de l’acte de divendres passat és la unió entre les forces sobiranistes o si més no, d’una bona part d’elles: Convergència, ERC i les CUP van exhibir una sintonia que tan de bo haguessin mostrat en ocasions anteriors no massa llunyanes en el temps. Tot i entendre que cada partit vulgui marcar el seu propi perfil, no m’explico com no són capaços en un moment històric com l’actual a portar aquesta voluntat unitària fins les últimes conseqüències. Si ho fessin, el 27 S la candidatura sobiranista arrasaria. 

Tornant a les municipals del dia 24 de maig, com més ajuntaments hi hagi amb voluntat sobiranista molt millor pel procés. Segur que els ajuntaments que estiguin governats per partits unionistes posaran tota mena de traves a qualsevol situació que se’ls plantegi per torpedinar el procés. Per tant és evident que com més ajuntaments independentistes sorgeixin de les eleccions del 24 de maig, menys inconvenients hi haurà a l’hora de declarar la independència. Val a dir que els ajuntaments jugaran un paper clau el dia que es declari la independència, d’aquí la importància d’aconseguir que un gran nombre d’ajuntaments catalans estiguin governats per partits independentistes. Mai fins ara, unes eleccions municipals hauran tingut la transcendència que tindran les del 24 de maig.

De l’èxit de la convocatòria en parla la reacció que dos partits espanyolistes i per tant unionistes com PP i Ciutadans  han tingut, tots dos menystenint l’assistència al Palau Sant Jordi, i volen fer veure que el sobiranisme estava del tot desinflat. Que no pateixin ni Sánchez Camacho i Carina Mejias: no defallirem, i el seu menyspreu només serveix per que les forces sobiranistes continuïn sumant adeptes.


El que sembla evident és que el projecte dels independentistes és molt clar i il·lusionant: es tracta de construir la República Catalana per que pugui disposar dels recursos econòmics que li calguin per assegurar l’estat del benestar, i construir un país més just, més honest, més democràtic i més social. Sense desigualtats, sense injustícies i sense corrupció. Contra aquest projecte il·lusionant, els espanyols ens ofereixen “más de lo mismo”, és a dir continuar sent una colònia d’Espanya sotmesa a un espoli econòmic abusiu i injust, i amb l’intent constant de voler abolir les nostres costums, reinventar la nostra història, acabar amb la nostra llengua, i diluir la nostra identitat com a poble dins d’una Espanya focalitzada en “Madrid y el resto”. Aquest és l’oferiment de l’Estat espanyol. Amb aquestes propostes sobre la taula, què creieu que escolliran els catalans que s’estimen al seu país? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada