dissabte, 25 d’abril del 2015

El govern de Madrid recorre el nomenament del Comissionat per a la Transició Nacional


Ens caldrà astúcia per superar les diferents travetes que l’Estat espanyol ens anirà posant pel camí


Tot i això hem d’estar amatents a construir tan aviat com sigui possible, les estructures d’Estat necessàries per garantir una desconnexió fiable i segura, amb l’Estat espanyol    



El consell de ministres de divendres de l’altre setmana va prendre l’acord de demanar a la Generalitat que tiri enrere el nomenament de Carles Viver i Pi Sunyer com a Comissionat per a la Transició Nacional. Si la Generalitat no dona compliment a aquesta petició en el termini d’1 mes, llavors el govern espanyol recorrerà  aquest nomenament davant del Tribunal Constitucional el qual, sense cap mena de dubte, admetrà a tràmit el recurs del govern espanyol, i per tant el nomenament del Comissionat quedarà automàticament en suspens.

En principi, en paraules del conseller de Presidència Francesc Homs, la Generalitat no té cap intenció de desobeir ara per ara els mandats de l’Estat, per evitar problemes majors; en tot cas, si cal desobeir en algun moment, més val que sigui en la fase final del procés. Recordem que una de les principals funcions del Comissionat és assegurar que tot funcioni amb normalitat, el dia després de la desconnexió amb Espanya. És el responsable doncs de que les estructures d’Estat que s’estan construint estiguin operatives des del primer dia.

A la Generalitat esperaven rebre l’escrit  de Madrid abans de decidir l’estratègia a seguir, però els diferents Departaments del la Generalitat tenen ja les instruccions del que cal fer de cara a assegurar l’èxit del procés. Segons com sigui el contingut de l’escrit és plantejarà la millor solució, per tal de continuar treballant per aconseguir l’objectiu. Pel que sembla el govern de la Generalitat continuarà endavant amb les tasques que té pensades, tot i que la persona encarregada de dur-les a terme, ho faci amb un altre denominació. Per tant, davant l’enèsima traveta de l’Estat espanyol, l’enèsima resposta intel·ligent que ha de permetre amb astúcia aconseguir igualment el que es pretén.

Ens hem d’acostumar que en aquests propers temps qualsevol iniciativa de la Generalitat sigui contestada per l’Estat espanyol en base a denúncies constants al Tribunal Constitucional en contra del govern de Catalunya amb l’objectiu que aquest, com no pot ser d’altre manera, paralitzi  d’immediat les actuacions que es vulguin dur a terme a Catalunya per garantir el procés d’independència. Cal acceptar que el Tribunal Constitucional ha deixat de ser un cos legal que defensa la Constitució i el seu acompliment, per passar a ser un arma a disposició de l’Estat per actuar a cara descoberta contra Catalunya.

Tres bons "amics" de Catalunya

També resulta evident que un dia o altre Catalunya, (o la Generalitat) hauran de deixar d’acatar les imposicions “legals” que emanen des de l’Estat espanyol i del seu aparell “legal”. Si no arriba mai el moment de desacatar, és evident que la independència tampoc arribarà mai, atès que mentre Madrid domini tot el sistema legal espanyol serà impossible assolir-la per la via legal. Entenc també perfectament, que el moment de desacatar s’ha de traslladar cap a l’ultima fase del procés; fer-ho abans podria significar que algunes persones clau en el disseny de la Transició tinguessin problemes legals que els impedissin continuar treballant per la independència. És per això que ens cal questa astúcia de la que parlava abans, per anar avançant en els nostres objectius més enllà de les moltes trampes que trobarem pel camí parades per aquells que volen mantenir a tota costa a Catalunya com a mamella de la que extreure’n tot el suc possible, a canvi de pràcticament res. Ens volen com a colònia; per viure del nostre esforç; res més que això.                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada