dilluns, 10 de novembre del 2014

Un 9N triomfal !


Lliçó de democràcia al govern espanyol


Ni amenaces, ni coaccions, ni intimidacions: els catalans volem anar a totes



Ni les amenaces del govern espanyol, ni les intimidacions de l’Espanya més cavernícola han pogut amb la voluntat de 2.305.290 ciutadans de Catalunya que han decidit desafiar a l’Estat i acudir als punts de votació que tenien assignats per dipositar el seu vot. Vot que d’una manera molt majoritària s’ha decantat cap el Si-SI amb més del 80% dels vots, front al 10% que han optat per la dita “tercera via” (SI-NO) o els que han triat el continuisme de les relacions entre Catalunya i Espanya, i que han votat NO amb un 4,5% dels vots. La resta de vots (5,5%) se la reparteixen els vots nuls i els vots en blanc.

Com cada vegada que el poble català s’expressa massivament mobilitzat pel sentiment de nació de la seva gent, la jornada participativa ha estat festiva i emocionant a l’hora. Les cares de satisfacció dels presents ho deien tot, i els ulls plorosos d’aquells que venen de molt enllà en el temps, i que van patir els horrors d’una guerra, gairebé no es podien creure el que estaven veient. Emocions, sentiment, record pels que ja no hi eren..., viure aquest dia ha estat d’una gran intensitat de sensacions. Per això no mereixen ni ser esmentats els quatre brètols que han entrat en un punt de votació de Girona on han començat a etzibar puntades de peu a un parell d’urnes fins que han estat reduïts.  

En la mateixa línia s’hauria de tractar les paraules de menyspreu dels representants catalans del PP titllant de tupinada la votació i tot plegat de ser una farsa, o com en el cas de Ciutadans dient directament que la jornada de participació ha estat una atac a la democràcia. Un dels despropòsits més gran ha estat el del Diputat del PP al Congrés, i membre de la comissió constitucional, el Sr. Gómez de la Serna, que ha arribat a dir que “el 9N ha estat un fracàs de participació!”. Tanmateix, ha estat el ministre de Justícia, el Sr. Català qui s’ha endut la palma del menyspreu institucional a la jornada participativa. Ell ha estat l’encarregat de fer el comentari oficial del govern espanyol sobre la jornada participativa, i ha qualificat la demostració catalana de “simulacre inútil i estèril”, això després que el seu govern hagués demanat al TC la suspensió d’aquest simulacre...en què quedem  senyor ministre?

En canvi a nivell internacional tothom ha destacat la determinació dels catalans per voler votar en un referèndum d’autodeterminació i la il·lusió per assolir la independència, en contraposició als mitjans de comunicació espanyols, públics i privats, que esmercen tots els seus esforços a minimitzar la participació, a negar significació política als resultats de la votació, i a demanar a la fiscalia que actuï contra els responsables d’haver organitzat la consulta.

Voldria gastar mig minut en aclarir una aspecte sobre la participació en la diada d’ahir.  La participació ha estat de 2.305.290 persones, que representen aproximadament un 40% del cens, xifrat en 5 milions i mig de persones. D’aquest cens total, hi ha un 30% que mai no vota en cap tipus d’eleccions, és a dir 1.650.000 que mai participen en les votacions. Per tant el cens real es redueix a 3.850.000 persones,  o dit d’altre manera, de la gent que vota en unes eleccions, en aquesta ocasió la participació ha estat quasi del 60% de la gent que participa.


Deixant a banda les xifres,  i tal com faig cada vegada que el poble català exterioritza els seus sentiments deixo pas a les imatges que han estat seguides amb interès per mig món, que expliquen els fets sempre molt millor que les paraules:













Jo també vaig votar:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada