dissabte, 1 de novembre del 2014

El nerviosisme del govern espanyol davant del 9N els fa caure en el ridícul



El president Mas anuncia que malgrat els recursos contra el 9N, diumenge vinent votarem


L’alcalde Trias present el certificat on es demostra que mai ha tingut un compte a Suïssa. Dur revés a les clavegueres de l’Estat.   



Com era previsible, el consell de ministres de divendres passat va presentar un recurs al Tribunal Constitucional (TC) per l’anul·lació de la nova consulta del 9N. En qüestió de 15 dies, el nou 9N va passar a ser una ocurrència de Mas (o una costellada segons per qui), a un referèndum encobert, encara més il·legal que l’anterior. Segons la becària del govern Rajoy, els motius pels quals es recorre aquest segon intent de consulta a Catalunya, és per defensar la democràcia i els drets del catalans.

Arguments del tot curiosos atès que defensar la democràcia, impedint que la gent expressi la seva voluntat política, és tot una contradicció en sí mateixa i un exercici de funambulisme polític per part del govern. És evident que aquesta decisió comportarà el contrari del que el govern espanyol pretén: en lloc de que la gent s’atemoreixi davant les amenaces, aquesta prohibició encara portarà més gent a votar el proper dia 9.

En quant al segon argument (defensar els drets del catalans) la Sra., becària del govern espanyol ens hauria d’explicar si defensar els interessos dels catalans passa per carregar-se l’Estatut de Catalunya, o adjudicar a Catalunya un pressupost d’inversions que fa que sent Catalunya la segona comunitat en aportar recursos a l’Estat, acabi sent la desena a l’hora derebre’n. I això  per posar només dos exemples, per que la llista de greuges podria ser llarguíssima per no dir infinita.

Com que la democràcia espanyola això de la separació de poders no ho acaba de tenir clar, dimarts vinent el TC admetrà a tràmit el recurs del govern, fet que implicarà la suspensió automàtica de què?... No hi ha cap convocatòria per escrit d’aquest nou 9N. La llei en que es basa és plenament constitucional, els funcionaris públics no intervenen en el procés que es suporta en base al voluntariat. Per tant, que és el que impugnarà el TC?

En una compareixença feta el mateix divendres, unes hores després de que la Sra. becària del govern espanyol fes públics els acords del consell de ministres va comparèixer el president Mas que en una roda de premsa va explicar que tot i el recurs presentat pel govern, el procés seguia endavant i el 9 de novembre els catalans podrien votar a les urnes. També va anunciar que el gabinet jurídic de la Generalitat estava estudiant les possibilitats de denunciar als tribunals l’abús de poder que el govern espanyol estava aplicant contra Catalunya, i avui el conseller Homs, hi ha afegit que aquesta denúncia fins i tot es podria interposar en estaments internacionals.  Em sembla molt vàlid el plantejament del govern català, i tant de bo trobin la manera de poder denunciar al govern espanyol a la justícia espanyola però sobre tot a estaments internacionals.

Aquest nerviosisme de Rajoy i el seu govern els està portant a més a fer el ridícul més espantós: Ahir l’alcalde de Barcelona Xavier Trias va mostrar un document de la banca suïssa on teòricament  segons el diari El Mundo hi havia tingut un compte, que certifica que Xavier Trias i Vidal de Llobatera en els últims 10 anys no havia tingut cap compte en aquella entitat, i assegura a més que el número de compte que havia filtrat el policia espanyola al diari El Mundo, tampoc es correspon amb el sistema de numeració dels comptes d’aquella entitat suïssa. Això ja no són clavegueres de l’Estat; això encara té una categoria més baixa.  Segons ha explicat el propi alcalde de Barcelona sembla que el propi ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Diaz, va trucar personalment a alguns directors de diaris de rellevància a nivell nacional, demanant que publiquessin la notícia per que era del tot certa.

Si això és veritat, i venint de l’alcalde Trias, jo ho prenc per absolutament cert, el ministre Fernández Diaz hauria de ser cessat amb immediatesa. El joc brut a la vida no si val en res, però quan aquest joc brut és precisament l’Estat qui el practica, llavors ja estem davant de la descomposició i degradació absolutes de les bases de qualsevol estat democràtic. Quina credibilitat té el govern espanyol a nivell nacional, però també a nivell internacional, quan s’inventen falses acusacions? 

No cal dir que l'alcalde Trias ha estat el primer a demanar la dimissió del ministre Fernández Diaz, qui ja està acostumat a viure aquestes situacions, atès que ara fa dos anys va filtrar pressumtament una notícia similar sobre el president Mas, que va resultar ser falsa, i per la qual ningú en el ministeri de l'interior va assumir cap mena de responsabilitat.  


Greu no; gravíssim... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada