dijous, 6 de novembre del 2014

Catalunya camina amb fermesa cap el 9N


La Generalitat interposa un contenciós administratiu contra el govern espanyol per anar contra la llibertat d’expressió i la llibertat ideològica davant del Tribunal Suprem espanyol


Paral·lelament els polítics sobiranistes electes del Parlament de Catalunya, Congrés dels Diputats, Senat, Parlament Europeu, i ajuntaments catalans, signen un manifest demanat que es deixi votar als catalans. 



Ahir dimarts el Tribunal Constitucional, arma jurídica al servei del govern del Partit Popular, va acceptar a tràmit el recurs del govern espanyol contra el procés participatiu del 9N i en conseqüència va declarar la il·legalitat de l’acte simbòlic del dia 9. La reacció del govern català va ser immediata. En paraules del propi President  de la Generalitat els catalans vàrem saber que el procés participatiu continua endavant, que res no s’atura, però a més se’ns va comunicar que la Generalitat havia interposat una demanda al Tribunal Suprem contra el govern del Sr. Rajoy.   En aquesta demanda el govern català acusa al govern espanyol de fer un ús fraudulent del dret, al recórrer al Tribunal Constitucional, paralitzant així, d’una manera automàtica el procés català, sense tenir ni que justificar perquè ho fa. Aquest recurs contenciós administratiu atempta contra els drets fonamentals de les persones atès que al govern espanyol ha actuat contra el dret de la llibertat d’expressió i contra el dret de la llibertat ideològica.  

Aquest mantenir el 9N “en legítima defensa” tal com ho diu el President Mas, no es correspon de cap manera  amb el tracte que el President està rebent per part de forces polítiques que en lloc d’agrair-li el fet que estigui al davant del procés, posant en risc la seva pròpia persona plantejant-li exigències de molt difícil entendre. Destaca en aquest punt el líder d’ERC Oriol Junqueras, persona que en lloc de recolzar al President de la Generalitat, sembla que vulgui competir amb ell, però ho fa des de la rereguarda, allà on no xiulen les bales com quan ets a les trinxeres.  No entenc que li ha passat al Sr. Junqueras, però aquest error estratègic li pot passar factura de cara a les eleccions quan molt probablement ell està cercant  tot el contrari. Veurem.

Però seguint amb al reacció de Catalunya davant dels atacs constants del govern espanyol amb el suport incondicional del Tribunal Constitucional, s’ha de destacar l’acte que dimecres al matí s’ha celebrat al Parlament de Catalunya, en el que un centenar de càrrecs electes del propi Parlament, del Congrés de Diputats i del Senat espanyol, i eurodiputats, tots ells partidaris del Dret a Decidir han signat un document de denúncia del Govern del PP i una crida a la comunitat internacional per defensar el 9N.   Aquest document ha arribat a l’ONU, al Parlament Europeu i a la Comissió Europea i al Consell d’Europa per tal que endeguin les accions necessàries per garantir que els catalans puguin decidir el seu futur polític davant  la negativa del govern espanyol.

A banda d’aquest escrit, els ciutadans també podrem signar un escrit similar, el proper dia 9 en el mateix lloc on es facin les votacions, amb l’objectiu també de demanar l’empara a les democràcies occidentals per tal que el govern espanyol no posi obstacles a que els catalans decidim lliurement el nostre futur com a  poble.

Mentre tot això passava, l’exercit espanyol continua enviant efectius a Catalunya. Vull suposar que es tracta d’un  fet exclusivament intimidatori, i que no tindrà més conseqüències que intentar evitar que els ciutadans participin en el procés, i agafin por veient el desplegament de mitjans policials i militars a Catalunya.  Si no fos així, i l’Estat s’hagués begut l’enteniment, la imatge dels militars impedint la votació del dia 9 donaria la volta al món. No crec que l’Estat espanyol i el govern del PP ens facin aquest obsequi. 

També han passat més coses: des d’ahir i convocats per les xarxes socials, cada nit a les 10, des de finestres i balcons de moltes llars catalanes es dedica un sonor concert amb casseroles i altres atuells metàl·lics que fan prou  rebombori. Suposo que aquest concert durarà fins el dia 8. 

En qualsevol cas... ho tenim a tocar...ens falta molt poc. Paciència, seny, tranquil·litat, comportament exquisit de tots plegats, són bàsics en aquets moments. Hem de recolzar al govern català ara més que mai.         


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada