dissabte, 29 de novembre del 2014

El PP desembarca a Catalunya per criticar al president Mas, amb la ironia, la mentida i el desconeixement del que és Catalunya com a únics arguments per “seduir-nos”


Rajoy carrega amb duresa contra el president català, fet que encara l’allunya més de la immensa majoria de catalans


Presumeixen d’ajudar a Catalunya, i ho fan havent oblidat la Llei Wert, o cobrant-nos interessos per deixar-nos uns diners que de fet són nostres



Aquest matí el president Rajoy en un dur discurs a Barcelona,  s’ha convertit en el president d’una minoria de catalans, just d’aquells que són votants del PP i poca cosa més. Un president espanyol que ha aterrat a Catalunya duent un discurs dur contra el president Mas, però un cervell buit d’idees i sobretot vuit de sentit comú.

En la prèvia al desembarcament de les “forces del PP” per dur a terme la seva creuada contra els infidels separatistes, la vicepresidenta del govern espanyol i becària del president Rajoy es va despatxar a gust ahir, dient, sense que li caigués al cara de vergonya, que el govern espanyol porta tres anys ajudant Catalunya. Com que aquestes rodes de premsa estan farcides  de periodistes afins al partit del govern, cap periodista va gosar preguntar-li a la Sra. Soraya Sáenz de Santamaría, si en la seva llista d’ajudes a Catalunya hi contava la Llei Wert, o un pressupost d’inversions a Catalunya per sota dels diners que el seu partit a regalat a Florentino Pérez per l’afer Castor, o a la inexistència d’un nou model de finançament per aquest any 2014 tal com estableix la Llei,  o els recursos al Constitucional sobre els horaris comercials o el decret de pobresa energètica, o els atacs permanents a la llengua, o la recollida de signatures a tota Espanya en contra de l’Estatut català i tants i tants greuges que posats en una llista, a banda de ser interminable, faria pujar els colors a la cara a qualsevol que la llegís sempre que tingués una mica de dignitat, lliçó aquesta que evidentment la becària del Sr Rajoy encara no ha estudiat.

Ahir a la tarda va ser el ministre de Guindos, qui a Sagaró va fer  referència als ajuts que Catalunya ha rebut del FLA. Un altre que això de la dignitat i la ètica, ho deu haver deixat oblidat de quan treballava com a president per Espanya i Portugal a Lehman Brothers. Algú dels presents a la conferència de Sagaró  li hauria d’haver recordat al ministre que efectivament, ens han deixat diners, però que no ens els han regalat, sinó que caldrà tornar-los religiosament pagant evidentment els corresponents interessos. Fet aquest que és el súmmum del cinisme atès que de fet els diners que ens presten en realitat són nostres. Recordem que Catalunya és la segona comunitat en aportar recursos a l’Estat i l’onzena en rebre’ls. Per tant un altre mentida cínica per part del PP.

Avui finalment li ha tocat al president Rajoy carregar contra tots els catalans, fet que encara deu haver generat més independentistes, desqualificant d’una manera molt poc elegant al president Mas. No se’n adonen que Mas s’està convertint en un símbol per una majoria de catalans, i atacant-lo a ell ataquen a una majoria de ciutadans de Catalunya. Algú hauria d’explicar als estrateguesdel PP quan errats estan en l’enfocament que estan donant al problema de Catalunya.

En el seu discurs Rajoy ha tancat definitivament les portes a qualsevol tipus d’acord amb el govern català, i ha deixat anar algunes perles que resumeixo tot seguit:  
  • “Els catalans són molts, però els catalans independentistes són molts menys”
  • “Ningú haurà de triar entre ser català o espanyol”
  • “No permetré que es qüestioni la unitat d’Espanya”
  • “Unes eleccions plebiscitàries que (segons ell) se celebraran al març del 2015 no casen amb el tarannà català”
  • “El full de ruta de Mas són 18 mesos de viatge a enlloc”
  • “Catalunya no pot ser un país de llistes úniques; una mica de respecte per Catalunya per favor!”

Em quedo amb aquesta última frase del president Rajoy: Sr. Rajoy, Sres., i Sras., del gobierno del PP, militantes del PP en general: un poco más de respeto para Catalunya, Por favor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada