dimecres, 29 d’octubre del 2014

Les clavegueres de l’Estat actuen contra Xavier Trias en ple procés sobiranista


Intenten tapar els escàndols de corrupció del PP, inventant-se acusacions sobre personatges rellevants de la vida social i política catalana.


Xavier Trias, alcalde de Barcelona, és un home honest



Dilluns ens vàrem despertar amb la desagradable notícia que publicava el diari El Mundo segons la qual l’alcalde de Barcelona Xavier Trias tenia un compte a Andorra amb quasi 13 milions d’Euros, procedents d’un compte suís del qual fins i tot en l’edició d’ahir van arribar a donar el nom de l’entitat i el número del compte.

L'alcalde de Barcelona Xavier Trias es va mostrar indignat
per la baixesa moral de determinades informacions falses
Els que hem tingut l’ocasió de treballar en algun moment de la nostra vida amb Xavier Trias, sabem que la notícia no pot ser de cap manera certa. Xavier Trias és una persona honrada, que ha treballat tota la seva vida, primer fent de metge pediatra a l’hospital infantil de la Vall d’Hebron, i després dedicat a la política en la que ha anat guanyant responsabilitats gràcies a la feina ben feta i a les seves capacitats. Va ser Cap del Servei d’Hospitals de la Direcció General d’Assistència Sanitària, després va assumir la Direcció General d’Ordenació i Planificació Sanitària i un temps després va ser nomenat Director General de l’ICS. A l’any 1988 va ser nomenat conseller de Sanitat i Seguretat Social, i 8 anys més tard  conseller de Presidència. Posteriorment va estar tot una legislatura com a Cap del grup parlamentari del CiU al Congrés dels Diputats a Madrid, i en acabar va ser nomenat pel seu partit candidat a l’alcaldia de Barcelona. Finalment, a l’any 2011, en les terceres eleccions municipals a les que es va presentar, Xavier Trias va aconseguir una de les coses que més il·lusió li feien: ser alcalde de Barcelona.

Però la seva honestedat es reconeguda no només per aquells que hem tingut l’ocasió de treballar amb ell, sinó també per persones de tendències polítiques diferents a la seva i tothom amb qui he parlat aquests dies, sigui de la tendència que sigui coincideix en la mateixa apreciació: “No em crec el que diu El Mundo”. I la gent respon d’aquesta manera per que ha pogut apreciar la resposta tant contundent i a l’hora convincent que Xavier Trias ha donat davant de les calumnies de les que ha estat objecte. Quan algú és culpable d’un fet, no respon amb la fermesa que ho ha fet Trias, ni es mostra tan segur i a tant contundent com ell ho ha fet: “no tinc ni he tingut mai, cap compte ni a Suïssa ni a Andorra, ni fora de Catalunya”. Rotund. Però Xavier Trias que ha vist qüestionat el seu honor per una manera fastigosa de fer periodisme (“calumnia que algo queda”, diuen en castellà), no s’ha limitat a fer declaracions proclamant als quatre vents la seva innocència, sinó que ha interposat als tribunal de Madrid una querella contra aquest diari, i ha demanat al banc suís (UBS) on tenia el suposat compte que faci públic si ell té algun compte en aquella institució, i en el mateix sentit s’ha dirigit en els mateixos termes a tots els bancs andorrans. Trias espera tenir una resposta dels banc en el termini de dos o tres dies.

La pregunta és, i perquè Xavier Trias és ara l’objectiu de la caverna madrilenya? La resposta per a mi té dues vessants. La primera és obvia; es volia utilitzar a Xavier Trias com a tapadora de l’escàndol de corrupció tan imponent que impera avui en el PP. El mateix dilluns saltava a l’opinió pública el cas anomenat “operación Púnica” pel qual han estat detingudes més de 50 persones la majoria del PP per corrupció en l’adjudicació de contractes públics, al mateix temps que l’ex ministre del PP Angel Acebes compareixia davant el jutge per  explicar la presumpta  compra amb diner negre d’accions del diari “Libertad Digital” de l’ínclit Giménez los Santos. Fets aquests que venen a unir-se als escàndols Gurtel o a la comptabilitat B de Bárcenas amb sobresous cobrats amb diner negre que sembla que afectarien al propi president del govern espanyol. Tanta olor de podrit a Madrid necessitava d’una contrarèplica a Barcelona encara que fos falsa, per intentar apaivagar davant l’opinió pública la situació d’autèntic frau democràtic i corrupció en la que sembla instal·lat l’Estat espanyol.

La conversa de l'alcalde Trias amb Bloomberg podria
estar en la base de les falses acusacions vertides
en la seva contra
Hi hauria encara una segona resposta a perquè Xavier Trias s’ha vist atacat per les clavegueres de l’Estat espanyol, i és que tal com explica el diari digital Vilaweb, en la seva darrera visita a New York, Trias va entrevistar-se amb Bloomberg, empresari i editor americà de gran prestigi que dies després de la seva conversa amb Xavier Trias va començar a  publicar diversos articles en els que deixava a Rajoy a l’alçada del betum, i d’això el govern espanyol  n’ha pres nota i ara s’ho ha volgut cobrar.

Vull destacar que la corrupció de l’Estat espanyol arribar tan enllà que a Espanya calumniar surt de franc. Et poden multar per portar una estelada a un pavelló esportiu, però si calumnies, i tens la aquiescència de l’Estat per fer-ho, no et passa res. En concret el diari El Mundo és especialista en aquestes pràctiques; tots recordem  com a l’any 2012 en plena campanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya, el diari va esbombar que Artur Mas tenia un compte a Suïssa, fet que mai ha estat provat, i ara, veient que aquella calumnia els va sortir de franc hi tornen amb la figura de Xavier Trias.


Certament, amb aquesta gent és impossible poder-hi conviure. Em sap molt de greu que Xavier Trias visqui aquests moments derivats d’una calumnia vil, però tinc el convenciment que aquesta vegada a la caverna la calumnia no els sortirà gratis. Mentre tant a Catalunya, afortunadament molta i molta gent confia en l’honestedat de l’alcalde de Barcelona.                                                    

2 comentaris:

  1. Jo també fa més de trenta anys que conec Xavier Trias. He treballat al seu costat al Departament de Sanitat, quan era Director general de l'ICS, de la DGOPS i com a Conseller i puc assegurar que no havia conegut mai ningú amb tant vocació de servei als altres.
    Els seus companys de l'Hospital de la Vall d'Hebron el valoren com a metge pediatre, i els diferents interlocutors (professionals sanitaris, directius, gerents, periodistes) al llarg de la seva carrera política a la Generalitat sempre han posat en valor el seu tarannà dialogant, afable, disposat a trobar solucions als problemes que se li plantejaven.
    Treballador incansable, amic dels seus amics, defensor de la cultura de l'esforç i el compromís amb el país i la seva gent. I lligat als valors de la família que donen sentit i transcendència a la seva vocació de servei als altres. Per això trobo absolutament immoral el linxament al qual se l'està sotmetent arran de les difamacions publicades pel MUNDO. És injust, vergonyós i indecent que es pugui malmetre l'honorabilitat d'una persona com Xavier Trias, i que això no tingui conseqüències penals i econòmiques!!!‪#‎tanquemElMundo‬

    ResponElimina
  2. Coincidim plenament; aquests fets no poden passar impunement com si res. No hi ha dret

    ResponElimina