divendres, 10 d’octubre del 2014

La justícia espanyola és una justícia independent? És “justa” amb Catalunya?


Actua de fidel serf d’una de les parts en conflicte?


I el fiscal general de l’Estat, és imparcial en les seves actuacions?


Fa pocs dies vàrem veure com el tribunal Constitucional es reunia amb immediatesa davant la petició del govern espanyol de voler suspendre la Llei de Consultes catalana i la convocatòria de la consulta. La resposta no es va fer esperar més enllà d’una hora: Admissió a Tràmit de la petició d’inconstitucionalitat formulada pel govern espanyol.

Pocs dies després, el Parlament de Catalunya demana la recusació de dos magistrats del Tribunal Constitucional, atenent al fet que tots dos han fet manifestacions públiques prenent part en contra del nacionalisme català. També demana l’aixecament de la suspensió temporal de les qüestions recorregudes per l’Estat.

El jutge Santiago Vidal, expedientat pel
Consejo General del Poder Judicial 
Com actua el Constitucional? Amb la celeritat que ho va fer amb els recursos del govern que es presentaven al matí i a la tarda ja estaven admesos a tràmit? Evidentment no. Respecte a la recusació dels dos magistrats presentada pel Parlament de Catalunya, ho resolen dies després d’haver-ho rebut, en una reunió extraordinària en la que ni tan sols es va entrar a conèixer els arguments del Parlament de Catalunya. La petició de recusació va ser ventilada adduint que no hi havia motius per dubtar de la imparcialitat dels magistrats en qüestió; ho qualifiquen amb l’expressió de “petició extemporània” (fora de temps).  És a dir el TC decideix per ell mateix si els seus membres són o no imparcials en un tema, malgrat que hagin fet comentaris públics en contra dels temes que han de debatre. Fantàstic: digne de la marca Espanya. Pel que fa a l’aixecament de la suspensió temporal de les qüestions recorregudes...continuem esperant.

I que dir del succeït amb el jutge català Santiago Vidal? Aquest jutge ha estat expedientat per participat en reunions on s’elaborava un esborrany del que podria ser una futura Constitució catalana, en l’hipotètic cas que Catalunya assolís la independència. Doncs bé, el jutge Vidal ha estat suspès de les seves funcions pel “Consejo General del Poder Judicial” i li poden caure dures sancions per que ha “considerat legítim incomplir les lleis i Constitució espanyoles”.  El ponent de l’expedient considera que el jutge Vidal ha comés dues faltes disciplinàries molt greus: la vulneració del deure bàsic de fidelitat a la Constitució i al ordenament jurídic, i per haver incorregut en incompatibilitats  del personal al servei de les Administracions Públiques.

Com es pot veure fins aquí, la Justícia espanyola té un doble raser a l’hora de jutjar els temes que afecten Catalunya, decidint-se quasi sempre, contra els interessos de Catalunya i dels catalans. Posaré una altre exemple encara que a petita escala. Segurament encara està en el record de molta gent que aquest cap de setmana passat, un jove seguidor de la Penya, va ser detingut a Saragossa per lluir una estelada en el transcurs d’un partit de bàsquet que enfrontava a un equip de la capital manya amb la Penya. Aquell jove seguidor va ser detingut, maltractat i emmanillat per la policia nacional. Va passar la nit a la garjola, i va ser alliberat l’endemà amb càrrecs quedant a disposició judicial. Els motius adduïts per la policia nacional van ser que  aquest noi impedia la visió als espectadors amb la seva bandera (ningú no s’havia queixat al respecte) i desacatament a l’autoritat. Vet aquí que l’endemà es fa pública la notícia que a uns joves seguidors del Madrid, (els anomenats ultra-sur) que havien lluït una esvàstica en un camp de futbol, el jutge arxivava el cas que havia estat denunciat per que no hi veia motius que justifiquessin la denúncia.

Un seguidor de la Penya, detingut, jutjat i multat per lluir
una estelada 
L’estelada és un delicte lluir-la, i en canvi lluir l’esvàstica és la cosa més normal i ingènua del mon.  Una nova demostració de criteris dispars a l’hora de jutjar fets en un sentit o en un altre. Quantes estelades hem vist requisar en els camps de futbol espanyols? Quantes banderes espanyoles pre constitucionals han estar requisades? 

I la crida que el fiscal general de l’Estat va fer a tots els fiscals catalans, alliçonant-los sobre com actuar per impedir qualsevol acte o actuació relacionada amb al consulta del 9N? Com és que el fiscal de l’Estat, tan atent al que passa a Catalunya no mira una mica cap a llotja del Bernabeu, on s’ha cuinat l’escàndol del cas Castor? Perquè no inicia d’ofici una investigació per posar en clar els negocis fraudulents i els tractes de favor que el senyor Florentino Pérez rep de l’Estat espanyol? Perquè es tolera la corrupció de coll blanc, i en canvi no es permet que els catalans puguin manifestar lliure i democràticament el que volen ser com a país el dia de demà?


Espanya i el seus mètodes, són una autèntica mostra d’injustícia social portada al seu grau màxim.                                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada