dijous, 6 de juny del 2013

Dues alcaldesses del PSC diuen NO a la independència




Mica en mica el PSC va ensenyant les seves cartes (si és que no les coneixíem ja)


Fa ben pocs dies, quan al Parlament de Catalunya es discutia la Declaració de Sobirania, tant el secretari general del PSC com el seu becari Maurici Lucena  s’esforçaven en explicar que ells no podien votar a favor d’aquella Declaració per que pressuposava  el resultat final de l’exercici del dret a decidir. Deien que del plantejament que en feien tant CiU com ERC se’n derivava un resposta positiva a la consulta. Com que el temps treu i dona raons i sobretot posa a tothom al seu lloc, ara hem vist que les argumentacions del PSC  del que en realitat  es queixaven era que la Declaració no pressuposava el NO, tal com han demostrat aquests dies tres ajuntaments catalans

Núria Marin, alcaldessa  de l'Hospitalet (PSC)

La primera va ser la Sra. Núria Marin, alcaldessa socialista de la segona ciutat  de Catalunya (pel que fa a nombre d’habitants), qui d’entrada  va donar suport a una moció del PPC i de PxC a l’Ajuntament de l’Hospitalet, per la qual l’Ajuntament  boicotejaria la consulta, i no facilitaria cap suport a la mateixa, si aquesta no era legal i acordada amb el govern espanyol. No satisfeta amb això, la Sra. Núria Marin va decidir capitanejar el NO a la independència sent la primera a fer-ho públicament.

Immediatament, a Malgrat de Mar es van afegir al gest dels del Baix Llobregat, i la seva alcaldessa la Sra. Conxita Campoy va dir que Catalunya també era seva i que ella estava en contra de la independència. Els suports a “la causa” no es van fer esperar. Ara ha estat Lourdes Borrell Cap del Grup Municipal del PSC de Sant Feliu del Llobregat qui s’ha manifestat en el mateix sentit demanant el NO a la independència. És curiós observar com l’alcaldessa de l’Hospitalet i la líder del PSC a l'ajuntament de Sant Feliu utilitzen la mateixa imatge corporativa per promocionar el NO a la independència, fet que prova que al carrer Nicaragua de Barcelona han corregut a “uniformitzar” les presentacions per allò de mantenir la “imatge de marca”.

Conxita Campoy alcaldessa de Malgrat de Mar
diu NO a la independència
Em sembla del tot lícit que el PSC es posicioni amb un NO a la independència. El que em sembla criticable, és que un fet tan transcendent com aquests no el decideixin els militants en els òrgans de participació del parit, sinó que estigui imposat per la direcció sense cap mena de consulta a les bases sobre una qüestió fonamental pel futur del país. CiU i ERC ho van fer a través d’un programa electoral prou explícit al respecte, en el que es deixava ben clara la postura d’ambdós partits. El PSC ha estat jugant a l’ambigüitat, sense una posició definida, i ara unes alcaldesses amb un pes relatiu baix dins de l’aparell del partit són les que ens han vingut a explicar que finalment el PSC opta pel NO tal com ja havien manifestat Corbacho, Balmón i el mateix Pere Navarro.

Com deia més amunt, aquesta és un posició del tot lícita i respectable. És per això que confio que tots els bons catalanistes que hi ha en el sí del PSC se’n adonin de en quina classe de partit estan  militant i en unes properes eleccions deixin al Sr. Navarro i al seu becari en la posició que els correspon com a unionistes espanyolistes que fan costat a la gent del PP, de Ciutadans i dels seguidors de Rosa Díez. Si Josep Pallach aixequés el cap...

Lourdes Borrell, cap del grup municipal del PSC a
Sant Feliu de Llobregat també diu NO a
la independència 
De tota manera i buscant-li la visió positiva, els catalans hem de tenir molt clar que els missatges que ens aniran arribant estaran carregats d’intencionalitat en funció de la posició de cada partit. Per això, a partir d’ara, el independentistes hem de dir NO a qualsevol proposta que provingui del PSC: anirà carregada  d’espanyolisme disfressat de reforma constitucional que mai s’acabarà fent, si més no de manera que pogués satisfer ni tan sols mínimament, les aspiracions legítimes d’una part considerable de catalans.          


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada