dimecres, 2 de setembre del 2015

El govern espanyol es fa les lleis a mida dels seus interessos


Com ens poden exigir complir amb la legalitat vigent si aquesta està construïda només per retenir als catalans com a súbdits i evitar qualsevol iniciativa democràtica que puguin prendre?


La diplomàcia espanyola és qui més està fent per internacionalitzar el conflicte de Catalunya amb Espanya



Ahir el govern espanyol va sorprendre novament, al convertir l’estat de dret i la democràcia en una mena de poti-poti en el que la Llei són ells, el país és d’ells i els ciutadans som súbdits que no tenim dret a decidir el nostre futur. D’una banda la diplomàcia espanyola va pressionar fins a límits insospitats a la cancellera Merkel per aconseguir que aquesta carregués contra el procés català, i de l’altre el govern del PP va decidir impulsar per la via d’Urgència una llei que pretén reformar el Tribunal Constitucional per convertir-lo en una braç de la inquisició amb l’objectiu d'acabar políticament amb el president Mas 

Pel que fa a la compareixença de la cancellera Merkel, l’objectiu del govern espanyol es va complir a mitges, atès que la Sra. Merkel es va limitar a dir que els catalans hem de respectar les lleis espanyoles y les internacionals i va parlar de la integritat dels territoris dels estats, però sense anar més enllà, i deixant sense cap resposta a un periodista que li va preguntar si Catalunya quedaria fora de la UE en cas d’independitzar-se d’Espanya. Aquesta pregunta que era clau, al no tenir  resposta, va deixar amb un pam de nas al ministre Garcia Margallo, que va fer el ridícul explicant perquè la cancellera Merkel no havia contestat la pregunta. Tanmateix tot plegat va tenir un efecte molt positiu pels interessos de Catalunya, atès que la internacionalització del conflicte amb l’Estat espanyol és ja de domini públic a Europa. Aquells que han intentat evitar per tots els mitjans que Catalunya expliqui al món el perquè dels seus desitjos d’independència, són els que estan contribuint d’una manera molt efectiva a la internacionalització del conflicte. Gràcies Sr. Garcia Margallo.

Per intentar compensar aquesta bufetada de la Sra. Merkel al govern Rajoy, aquests van posar ràpidament en marxa el “Pla B” consistent en treure de sota la catifa, una proposició de llei que té per objectiu modificar les funcions del Tribunal Constitucional, atorgant a aquest ens no només la capacitat sancionadora, que ja la té, sinó a més l’obligatorietat de sancionar a aquells mandataris i funcionaris que no compleixin les sentencies del propi Tribunal. És a dir el govern del PP està preparant una llei “ad hoc” amb l’objectiu d’inhabilitar al president Mas de les seves funcions, si aquest després del 27S porta al Parlament de Catalunya una disposició per declarar la independència. Cal notar que si aquesta llei que el PP vol aprovar hagués estat vigent el passat 9 de novembre, a dia d’avui el president Mas ja estaria inhabilitat, multat i possiblement empresonat. Així és com les gasta el PP.

És de ressaltar el cinisme de Soraya Sáenz de Santamaria, vicepresidenta del govern espanyol i becària del president Rajoy, que ahir mateix deia amb tota la barra de la que la gent del PP són capaços, que aquells que compleixen amb les disposicions que dicta el TC no tenen res a témer. Segurament qui més sentències del TC ha deixat de complir és el propi govern espanyol, que en el cas de Catalunya i segons publica avui algun diari n’ha incomplert més de 10.

Vull destacar dues reaccions davant d’aquest nou insult del PP a la democràcia: d’una banda la del candidat el PP a la presidència de la Generalitat, el Sr. Xavier Garcia Albiol, que comentant la “bondat” d’aquesta llei presentada ahir pel seu partit, va dir que pel que fa als independentistes catalans que “s’havia acabat la broma”. Aquest menyspreu es desqualifica sol, però en qualsevol cas val la pena dir-li a aquesta fatxenda de la política espanyola que en part té raó, que efectivament, s’ha acabat la broma; i que el dia 27 de setembre, els catalans direm prou a tota la brutícia política que el PP té reservada per Catalunya i els catalans.

La segona reacció que vull recollir és la del president Mas, qui fent referència a una carta de Felipe González que titllava el procés català de nazi, ha dit, que aquesta llei que el PP vol fe aprovar per la via d’urgència és una llei pensada per anar contra ell, i que aquesta manera de fer per part del govern espanyol si que recorda els tipus de política que es feia als anys 30.


Sigui com sigui, una nova i antidemocràtica amenaça de la gent del PP i del govern espanyol contra Catalunya, i van...  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada