dissabte, 29 d’agost del 2015

Més que en un estat de dret, vivim en estat del “no hi ha dret”


Nou cop baix de les clavegueres de l’Estat espanyol contra el procés


Tot i el show mediàtic protagonitzat per la policia judicial, els verdaders protagonistes d’ahir varen ser els més de 40.000 seguidors de “Junts pel Sí” que es varen aplegar al Passeig de Lluís Companys de Barcelona



Calia contrarestar l’efecte mediàtic que podia tenir la convocatòria de la candidatura de “Junts pel Sí”, i al ministre de l’Interior no se li va acudir res millor que muntar pel mateix dia un show policial, escorcollant les seus de la fundació Cat.Dem de Convergència Democràtica de Catalunya, i la del propi partit, en una operació que va començar a primera hora del matí i va acabar a quarts d’onze de la nit, previ “avis” el dia anterior a alguns mitjans “afins” per que enviessin de bon matí els seus corresponsals a fer guàrdia per deixar constància del fets, i donar el màxim abast possible a la notícia.

Malauradament ja estem massa acostumats que en vigílies electorals el Sr. Ministre de l’Interior del govern espanyol utilitzi a la benemèrita per intentar desprestigiar, i calumniar al govern de Catalunya. Al novembre del 2012 va ser el famós compte corrent d’Artur Mas a Suïssa que mai ha existit, i ara, a un mes del 27S són unes presumptes comissions del 3% que societats de l’empresari Sumarroca haurien pagat a Convergència.

Són masses agressions d’un govern espanyol desesperat per la possibilitat que a Catalunya guanyi l’opció independentista i que el porten a utilitzar el joc brut per intentar evitar que això passi.  I aquest joc brut es manifesta pràcticament cada dia. Explicava en la última entrada que el govern català havia sol·licitat a la Junta Electoral Central que allargués el termini per poder sol·licitar el vot per correu una setmana més, i que aquesta ho havia denegat. Doncs bé, l’endemà mateix es va saber que l’exercir espanyol havia fet exactament la mateixa petició pels soldats que estiguin en missió a l’estranger, i oh sorpresa, en aquesta ocasió al Junta Electoral va dir que si. A això se’n hi pot dir “Estat de Dret”?

Quan va esclatar l’afer Bárcenas, quina va ser la reacció de la fiscalia anticorrupció? Va ser comparable a la d’ara amb Convergència? Estem de veritat segurs de viure en un “Estat de Dret”? Podria posar molts exemples que contradiuen la frase d’ahir de la vicepresidenta del govern espanyol, la Sra. Soraya Sáenz de Santamaria, becària del Sr. Rajoy, qui en el súmmum del cinisme va dir que “la justícia no entiende de convocatòrias electorales”. És per això, per aquest cinisme tan espanyol, tan propi de personatges com el ministre Wert, o el ministre Montoro, o la Sra. Esperanza Aguirre, o de l’expresident Aznar, o de tants altres, que dic sense eufemismes i amb tot el convenciment, que més que en un “Estat de Dret”, estem vivint en un “estat del no hi ha dret”, i que ja n’hi ha prou, i que els catalans hem decidit no acceptar més aquesta situació de súbdits per passar a ser ciutadans lliures i amos dels nostre propi destí.

El diari "ara" reflectia molt bé en la seva
portada dues maneres contraposades
d'iniciar una campanya electoral
Per això, tot i les actuacions mediàtiques de la policia judicial espanyola, i del Ministeri del Interior, ahir la tarda més de 40.000 persones es van aplegar al passeig Lluís Companys de Barcelona per aclamar als candidats de “Junts pel Sí”, i demostrar que quan hi ha un projecte il·lusionant, quan la gent se sent ofegada, quan no es pot continuar acceptant el jou que l’Estat espanyol t’imposa, ha arribat l’hora de cercar democràticament la via per alliberar-se d’aquesta opressió que ens ofega.


Ahir als vols de les nou del vespre, 40.000 veus van entonar l’Estaca, 40.000 catalans van fer un crit unànime per la llibertat: INDEPENDÈNCIA!!!. Tant de bo, aquestes 40.000 persones d’ahir siguin una petita mostra dels vots que pot arribar a rebre aquesta candidatura el 27S. Tant de bo! 


        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada