dilluns, 19 de maig del 2014

Atac contra Catalunya per terra mar i aire



L’odi que sent el govern del PP contra Catalunya els impulsa a intentar trobar contínuament aquelles accions que més poden fer mal als catalans


Ara la víctima és TV3: haurà de reduir el nombre de canals i renunciar a l’intercanvi amb el País Valencià o Ses Illes



Segons ha comunicat avui el conseller de Presidència Francesc Homs, el govern de la Generalitat ha rebut una notificació del govern espanyol per la qual haurà de reduir el nombre de canals de Televisió de Catalunya atès que el govern espanyol vol alliberar per "raons tècniques" la meitat de l’espai radioelèctric que avui ocupa la televisió catalana.

Aquest fet, segons el govern català, pot tenir tres conseqüències possibles: el tancament d’alguns canals de TVC, renunciar a la televisió d’alta definició (HD) i oblidar-se de la reciprocitat amb les televisions veïnes del País Valencià i de les Balears. El resultat és que dels dos Múltiplex de que disposava Catalunya, a partir de ben aviat només en podrà disposar d’un per decisió del Ministeri d’Industria espanyol. Es tracta d’una decisió unilateral del govern del PP, que només afectarà a Televisió de Catalunya i que té molt més a veure amb raons de caràcter ideològic que no de caràcter tècnic. 


El fet és preocupant per que tots hem pogut comprovar el poc respecte que el PP té per la informació, bàsicament quan aquesta és veraç i defensa la informació per sobre dels interessos polítics, fet que molesta molt particularment al PP, que necessita al seu voltant informacions que els vagin  a l’hora encara que siguin falses. Ho hem pogut veure amb el tancament recent de canal 9 al País Valencià.

El poc respecte que el PP té per la llibertat d’expressió en general, associat al fet de donar un nou cop a la llengua catalana els porta a actuar novament contra els interessos dels catalans. El que busca el PP és en realitat reduir la presència del català tant com pugui i allà on pugui. Ho han fet a l’escola i ara ho volen fer a la televisió. De fet avui en dia l’oferta de televisió en català a Catalunya ja està entre el 22 i el 23 per cent.

La pèrdua de la televisió d’alta definició (HD), quan avui una bona part de l’oferta televisiva en castellà a Catalunya ja és en aquesta tecnologia, implicarà que les emissores catalanes es veuran amb una qualitat inferior ales de parla castellana fet que pot comportar que amb el temps la televisió en català es converteixi en residual a Catalunya, que és el que de fet pretén el govern espanyol, obsessionat en acabar amb al nostra llengua, que com és sabut ha estat objecte d’atacs ferotges al País Valencià, a Ses Illes , i fins i tot a l’Aragó on han arribat a encunyar el nom de LAPAO per no utilitzar el nom de “català”. 

 
Per entendre millor la manera d’actuar autoritària i amb menyspreu del ministeri d’indústria espanyol, val a dir que els representants dels govern de Catalunya no han estat rebuts ni una sola vegada en la seu del ministeri, i que totes les comunicacions s’han  fet via telefònica. Semblaria que el govern espanyol podria aprovar la mesura en el consell de ministres de divendres vinent mitjançant un Reial Decret. 


De fet, indirectament, aquest pot ser un cop mortal per TVC: de tots és sabut que la competitivitat ve donada al cap i a la fi, per l’audiència i si aquesta baixa i baixa, es posa en risc, d’una manera molt clara la sostenibilitat de la Televisió de Catalunya. Cal esperar d eles autoritats catalanes que faran tot allò que estigui a les seves mans per evitar que el PP se’n surti amb la seva, i a última hora, sinó hi ha cap més alternativa, amb els atacs de tot tipus al català, a l’escola catalana i al finançament de Catalunya, potser si que haurà arribat l’hora de donar un cop de puny sobre la taula i dir Prou! Marxem d’una vegada sense esperar més històries      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada