divendres, 25 d’octubre del 2013

Han fet callar al President Mas...



...Però han sentit els crits dels catalans reclamant independència!





Dimecres passat es va celebrar a Barcelona I Fòrum Econòmic de la Mediterrània Occidental. Tal com estava previst pel protocol muntat des de Madrid, el President Mas no va poder intervenir en l’acte ni per fer un petit discurs de benvinguda, i es va limitar  a ser present al començament de la trobada amb l’objectiu de donar personalment, un per un, la benvinguda a Catalunya a tots els participants del Fòrum. També ho va fer amb el ministre Margallo, principal activista internacional contra la llibertat nacional de Catalunya, i amb qui ha donat el vist i plau a totes les actuacions de Margallo, que no és altre que el president del govern espanyol Mariano Rajoy.

 La salutació entre Mas i Margallo va ser educada, com correspon a un president de la Generalitat, i entre Mas i Rajoy va ser també educada però amb molta fredor pel mig. Cal felicitar al president Mas per dues raons: la primera per aguantar estoicament la presència d’aquells que han boicotejat al President de la Generalitat negant-li la paraula, i la segona per que just abans que Mariano Rajoy comencés el seu discurs, el president Mas va decidir abandonar l’acte, amb l’excusa que tenia que anar al Parlament per la sessió de control.  Una vegada més el President Mas ha salvat al dignitat de la màxima institució política dels país, i per tant la de tots els catalans. 

Tanmateix es va produir un fet, que encara deixa en millor posició als catalans, i és que aproximadament un miler d’independentistes (segons algunes fonts) es van concentrar a les 6 de la tarda, davant del Palau de Pedralbes, mostrant l’estelada al crit ja internacionalitzat de: IN-INDÀ- INDEPENDÈNCIÀ. Vull pensar que els assistents a l’acte van quedar impressionats per la demostració de  la ferma voluntat dels catalans de sortir d’Espanya.

Després d’aquest episodi, en el que ha quedat ben palès com Espanya ofèn una vegada i un altre els sentiments dels catalans, el ministre Margallo  d’una banda i el president Rajoy per un altre, han continuat menyspreant Catalunya. Margallo referint-se a que el nacionalisme es cura “llegint i viatjant”, insultant als catalans separatistes als que ens considera amb un nivell cultural nul; poc viatjats segurament diria ell. No vull entrar en una guerra de desqualificacions a veure qui és més ruc. Senzillament la manera d’actuar del ministre Margallo deixant sense veu al president Mas i menyspreant als catalans, es qualifica per si sola. I què dir del Sr. Rajoy? Instants després de saludar fredament al president Mas, en el seu discurs es dedicava a desqualificar als catalans que volem sortir d’Espanya, amb el ja conegut discurs de la por, i amb la cançoneta ja coneguda de que “para salir de la crisis lo moderno es la unión

De fet quan ens diuen això de “lo mejor es la unión” el que en el fons ens estan dient, és que millor si els catalans continuem contribuint a les seves despeses. Ens estan dient doncs que sense el que nosaltres aportem ells no se’n sortiran, i d’aquí la necessitat que tenen de no deixar-nos marxar. Això que Catalunya és de tots els espanyols, caldria corregir-ho. El que realment volen dir és que “el dinero que producen los catalanes con su trabajo es de todos los españoles”. Exactament el mateix que sempre han dit els països colonitzadors als territoris colonitzats. Aquesta és la pura realitat. 

Am aquesta gent superba, que menysprea als que no pensen com ells, que es considera a si mateixa mereixedora de totes les prebendes imaginables, que en els seus deliris de grandesa arriben a entendre que Catalunya és d’ells independentment de si els catalans ho volem ser, aquesta gent mal educada, no potser de cap manera generosa amb Catalunya. Aquesta gent superba ens escanyarà fins que no ens quedi en alè d’aire; aquesta gent superba ens exigirà més aportacions econòmiques que a ningú; aquesta gent superba voldrà acabar amb la nostra  llengua i amb la nostra cultura; amb aquesta gent superba jo no hi vull saber res.

Adéu Espanya...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada