dimecres, 6 de maig del 2015

El Govern espanyol vol acabar amb el català a l’escola


El ministre Wert actua de nou, contra l’essència del sentiment català


El català és la gran obsessió del PP: volen la seva desaparició



Una vegada més, continua l’ofensiva en tots els fronts contra el català. El ministre Wert, que portava una temporada sense cridar l’atenció, acaba de fer un pas de rosca més en el seu intent per acabar amb el català a l’escola.

El Ministre Wert és l'ideòleg del genocidi
 lingüístic del català
Avui s’ha sabut que l’advocacia de l’Estat ha presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, un  recurs contenciós administratiu demanant que la Generalitat repeteixi les inscripcions del curs 2015-2016, i que informi un per un tots els alumnes que han fet la inscripció, que tenen l’opció de demanar si volen l’ensenyament en castellà, per que el formulari d’inscripció no incloïa una casella on les famílies poguessin triar el castellà com a llengua vehicular en l’ensenyament dels seus fills. Només aquelles famílies que acceptin la immersió lingüística no caldrà que repeteixin la inscripció ja feta.

Segons la secretària d’Estat del govern espanyol, la Generalitat ha portat la immersió lingüística a un extrem en el que només l’assignatura de llengua castellana s’imparteix en castellà, rebent per tant el mateix tracte que una llengua estrangera. El ministeri espanyol assegura que aquest recurs no el presenta per arraconar al català sinó que pretén que el castellà tingui una presència raonable. I com s’aconsegueix això? més presència de castellà implica necessàriament menys hores de català i disminuir les hores de català no equival a arraconar-lo? És que en el govern espanyol es contradiuen sols…  
   
En el Parlament català, Sánchez Camacho líder del PP a Catalunya, s’ha felicitat per aquesta iniciativa del govern espanyol, i el president Mas li ha respost que els que han acudit als tribunals per queixar-se del model lingüístic català són uns pocs pares, i li ha recordat que el sistema d’immersió lingüística ha estat avalat pel Consell d’Europa. El president de la Generalitat ha lamentat que el PP vulgui guanyar als tribunals allò que no pot guanyar a les urnes, amb els vots dels ciutadans.

També la consellera Rigau hi ha dit la seva, afirmant que l’actitud del govern espanyol té una clara intencionalitat política, lluny de la pedagogia, i que a la llarga pretén la desaparició de la llengua catalana. El govern disposa de 10 dies per presentar al·legacions contra aquesta nova estratègia de l’Estat espanyol que no és més que una nova ofensiva contra la llengua com mai abans s’havia vist. 

La consellera Rigau recorrerà les exigències del ministre   
Per la seva banda, el cap de l’oposició al Parlament de Catalunya Oriol Junqueras  ha trobat una resposta irònica a la situació plantejada pel PP afirmant que qualsevol alumne que acaba la primària a Catalunya parla el triple de llengües que el president del govern espanyol en una clara referència a l’analfabetisme  lingüístic del Sr. Rajoy. 
 
Per la seva banda al Parlament s’ha vist una forta unitat entre CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP per denunciar conjuntament l’atac del govern espanyol contra la llengua catalana i defensant el model d’immersió lingüística català.


De fet, la situació no és tan diferent a la viscuda per les antigues colònies espanyoles a ultramar. En aquelles èpoques, els colonitzadors espanyols tenien  dues obsessions: robar els tresors (or, plata i joies) de les poblacions natives, i imposar la cultura espanyola (religió, llengua, etc.) per sobre de l’autòctona. Ara els temps són diferents i les condicions han canviat, però els objectius continuen sent els mateixos adaptats a les circumstàncies actuals. El robatori d’or plata i diferents joies de llavors, s’ha convertit avui en un espoli fiscal de 16000 milions d’€ anuals, mentre que la imposició de la llengua és manifesta amb tota la virulència contra el català, intentant que el català quedi reclòs a l’àmbit familiar, mentre que pel que fa a la religió, de moment no s’hi han posat.  Ara només volen espanyolitzar als nens catalans: aquesta és seva dèria del ministre Wert.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada