dilluns, 6 de gener del 2014

Els boicots del PP a Catalunya


L'Estatut de Catalunya o la llengua catalana en són proves fefaents



Sovint sentim parlar als líders del PP, i en particular als del Partit Popular de Catalunya, sobre les coses tan magnífiques que el govern espanyol fa per Catalunya. Expliquen que el ministre Montoro paga els deutes de la Generalitat com si aquest fet l’haguéssim d’agrair de per vida, quan en realitat el que paguen no és ni una mil·lèsima part de l’espoli al que Catalunya està sotmesa des de fa anys i panys, i en qualsevol cas, el que fan és abonar aquestes deutes, que després descompten del que ens han de pagar, i a sobre ens cobren interessos. De manera que caldria recordar a la Sra. Sánchez Camacho que de favor res de res; en tot cas ens fan de banc, que ens presta diners que després cal retornar amb els corresponents interessos, que no són precisament baixos, i que no tenen res a veure amb el preu del diner que estableix el Banc Central Europeu, sinó que ens apliquen la tassa d’interessos que estableix Hisenda.     

El Sr. Rajoy, avui President del govern espanyol, portant
les signatures contra l'Estatut de Catalunya
al Congrés del Diputats a Madrid
Però avui, més que parlar d’aquesta Sra., que ni escolta ni vol escoltar sinó que es dedica a intentar ofendre a tots els que no pensem com ella, el que vull és fer un repàs dels boicots més assenyalats que el PP ha fet contra Catalunya al llar d’aquests últims anys.

Boicot a l’Estatut de Catalunya

El primer d’ells, per ordre cronològic, és el boicot a l’Estatut. Va ser a l’any 2006 quan el PP, llavors a l’oposició a Espanya, va promoure una campanya contra l’Estatut de Catalunya, recollint signatures arreu d’Espanya en contra de l’Estatut. Aquesta acció els va permetre segons ells recollir 4 milions de signatures (que mai ningú ha vist) a tot el territori espanyol, i pretenien exigir al govern del PSOE la convocatòria d’un referèndum per tal que tota Espanya pogués dir la seva sobre l’Estatut català.

Pers i en tenen algún subte aquí el poden veure
més a prop
Val a dir que davant de la negativa de les Corts espanyoles a convocar aquest referèndum, el PP va decidir impugnar l’Estatut de Catalunya davant del Tribunal Constitucional. És curiós ressaltar el fet que 30 articles dels impugnats pel PP a l’Estatut de Catalunya, tenien exactament la mateixa redacció que els estatuts d’autonomia d’Andalusia, Balears o València, i que el Partit Popular mai va recórrer, fet que demostra ben clarament la seva voluntat de perjudicar i menysprear Catalunya i els catalans

Boicot al català 

De sempre el PP ha propiciat atacs a la llengua catalana. Amb la seva influència en determinats estaments jurídics espanyols ha aconseguit decisions judicials que perseguien acabar amb el català no només a l’escola, sinó a més com a llengua amb la que els catalans puguem entendre’ns entre nosaltres. L’estocada final al català l’han intentat amb la Llei Wert, que pretén imposar el castellà com a llengua vehicular a Catalunya. La Generalitat ha anunciat recursos contra aquesta llei, i veurem com acaba tot, però si la Llei s’aplica el català es veurà relegat en l’ensenyament i per tant estarà en greu perill.

Un solitari ministre Wert va veure com  la seva polèmica llei
contra el català s' aprovava només amb el vot
favorable dels membres del seu partit
Afortunadament, el col·lectiu d’ensenyants s’oposa a l’aplicació de la Llei, i fins i tot alguns partits polítics han manifestat la seva posició a no acatar-la, fent prevaldre a Catalunya la Llei d’Educació Catalana

Boicot a la consulta   

I que dir de la consulta? Des del moment que el President Mas va proposar al poble de Catalunya ser consultat per que els catalans poguéssim decidir lliure i democràticament el nostre futur, el PP s’hi ha posat d’esquena. El President del govern espanyol ha arribat a dir que “ni vol, ni pot” autoritzar la consulta, basant-se en que la Constitució espanyola no ho permet. Des de quan en un país democràtic, una llei per important que sigui, pot estar en contra de l’exercici de la democràcia en la seva demostració més genuïna com és que els ciutadans puguin votar?

Els esforços espanyols van dirigits, a més d’oposar-se a la consulta, a evitar que Catalunya li pugui explicar al món que Espanya no ens deixa votar, i en aquests sentit han forçat a destacats líders europeus a compartir el discurs de la por que des de Madrid s’ha endegat per intentar que els catalans ens fem enrere en la nostra ferma voluntat d’assolir la llibertat com a poble i esdevenir un nou Estat a Europa.

Per acabar-ho d’adobar avui la Sra. Sánchez Camacho ha anunciat que els ajuntaments catalans governats pel PP no facilitaran el cens a la Generalitat, amb el clar propòsit d’impedir al realització de la consulta. 

Aquesta filla de militar no vol que els ajuntaments
governats pel PP, facilitin els cens per poder fer
la consulta d'autodeterminació a Catalunya
Boicot als pressupostos
En aquest punt no m’hi estendré massa, atès que recentment vaig penjar un post en aquest blog, en el que explicava llargament la qüestió. Només recordar que gràcies al PP de Catalunya, en aquests moments la Generalitat encara no disposa d’un pressupost per l’any 2014, atès que el PPC el va portar al Consell de Garanties Estatutàries per tal que aquest òrgan consultiu estudiés una possible inconstitucionalitat de les mesures que aquest pressupost incorpora., a judici òbviament del PPC.

Comentari final

No crec que facin falta més comentaris. Quan algú del PP els expliqui que els espanyols estimen molt Catalunya, recomanin-te’ls que es llegeixin aquest post, o senzillament els informen de tot el que els  espanyols han fet històricament en contra de Catalunya.


Les raons per dir Adéu Espanya són ben clares; només qui no les vulgui veure, mai les veurà. Però hi són, i són de pes. 

2 comentaris:

  1. Podríem afegir-hi el canvi de nom que han perpetrat a la llengua catalana de la franja, i la persecució de la llengua i cultura catalana a les Illes i al País Valencià.
    Si no marxem d'aquest Estat corrosiu, ja sabem el que ens espera...
    Fita

    ResponElimina
    Respostes
    1. I moltes coses més. De fet Espanya no para d'agredir Catalunya tant com pot. Ens tracten com a servents, amb obligacions i sense cap dret, i encara molt menys el de poder votar

      Elimina