divendres, 10 de gener del 2014

Catalunya es planteja exercir el Dret de Petició


Què és el dret de petició?


El Dret de petició és un dels Drets fonamentals que recull l’article 29 de la Constitució espanyola i que es regula mitjançant la Llei orgànica 4/2011 de 12 de novembre. Aquest Dret de petició es recull també en l’Estatut de Catalunya vigent.



El Dret de petició permet que qualsevol persona natural o jurídica, prescindint de la seva nacionalitat, individualment o col·lectivament, es pot adreçar davant qualsevol institució pública, administració o autoritat, per fer peticions sobre qualsevol assumpte o matèria que puguin afectar exclusivament el peticionari o siguin d’interès col·lectiu o general.

El dret de petició s’exerceix mitjançant un escrit o qualsevol altre mitjà, fins i tot de caràcter electrònic, que permeti acreditar-ne l’autenticitat, on ha de constar la identitat del sol·licitant, la seva nacionalitat, si és estranger, allò que es demana, el destinatari de la petició i un lloc o mitjà per rebre les notificacions. La petició ha d’anar signada i els peticionaris poden exigir la confidencialitat de les seves dades. Poden signar-la els ciutadans majors de 16 anys i també els estrangers.

Què vol aconseguir l’Assemblea Nacional de Catalunya?

Amb l’exercici del Dret de Petició es vol demanar al Parlament de Catalunya que dugui a terme totes les iniciatives polítiques perquè es pugui celebrar en la data prevista (9/11/14) una consulta democràticament i política vinculant en la qual es pregunti as ciutadans de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un estat independent. En cas que això no sigui possible perquè l’Estat espanyol no permeti, impedeixi, o dilati la celebració d’una consulta vinculant o unes eleccions plebiscitàries, o no en reconegui els resultats, es demana que aquesta petició sigui entesa com una manifestació lliure d’una voluntat favorable (“VOT”) perquè els representants electes del poble de Catalunya declarin la independència de Catalunya, d’acord amb el dret internacional.

L’Assemblea Nacional de Catalunya s’ha proposat com una de les accions d’aquest any 2014, que els catalans exercim aquest Dret de Petició. A tal fi ha organitzat per aquest mes de gener la recollida massiva de signatures a la pràctica totalitat dels pobles de Catalunya amb l’objectiu de recollir quantes més peticions millor. La recollida començarà demà mateix dissabte 11 de gener i diumenge 12 a més de 400 punts de recollida arreu de Catalunya. 3.000 apoderats de l'ANC es desplegaran pel territori entre les 10 i les 20h de dissabte i les 10 i les 14h de diumenge. El calendari previst de recollida de vots es pot consultar fent clic en aquest enllaç. La campanya es durà a terme durant tot el mes de gener sota el lema “Signa un vot per la independència”.

L'acte de presentació del full de ruta de l'ANC per al 2014 s'ha fet de manera simultània a Barcelona, Girona, Lleida, Vic, Tortosa i Artés i a banda de la presentació d’aquesta campanya sobre l'exercici del Dret de Petició (Signa un vot per la independència), s’han explicat altres 4 projectes o línies d’actuació. Són aquestes:

  • De la Desobediència a la Sobirania que proposa la desconnexió progressiva amb l’Estat espanyol i donar una resposta col·lectiva amb mobilitzacions massives cada vegada que hi hagi una agressió d’Espanya a Catalunya
  • Un Sol Poble seria una campanya que intentaria ampliar la majoria social a favor de la independència de Catalunya
  • El País que volem pretén aglutinar a la societat civil i entitats socials, per tal que aportin les seves reflexions sobre com s’hauria de configurar la Catalunya del futur
  • De Catalunya al món  voldria aconseguir la internacionalització del procés català i aconseguir suports que quan arribi el moment facilitin el reconeixement del nou estat català

En Paraules de la Sra. CarmeForcadell, presidenta de l’ANC: Si no aconseguim la independència la responsabilitat només serà nostra”

2 comentaris:

  1. Serem responsables i aconseguirem la Independència.
    Tal com diu el títol del bloc, ja som al camí.
    Fita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amic Xavier: i tant de bo, aquest camí sigui només d'anada...Confio i desitjo que el procés no tingui marxa enrere. Si ho aconseguim, haurà valgut la pena passar per aquest món per viure aquest moment històric

      Elimina