divendres, 29 de novembre del 2013

El PP consuma l’atac a la democràcia


Tancant Canal 9 el PP tapa les boques per impedir parlar a la gent


L’actitud del PP és pròpia d’una dictadura







Aquest mig dia s’ha consumat a Burjassot el tancament de la televisió pública valenciana en un clar atac al domini cultural i lingüístic del català. Fa temps que el PP té molt clar que l’essència i l’ànima del catalanisme basen la seva fortalesa en la llengua catalana, que és l’ADN definitori de la nostra cultura. Per això des de Madrid, el govern del PP atiat pels seus seguidors més radicals i per la caverna “carpeto-betònica”  va decidir arribar allà on ni el mateix Franco va gosar penetrar: acabar amb l’ànima i el cor dels catalans, extingint aquesta llengua.

Ja he explicat en altres posts l’estratègia dissenyada per Madrid: encerclar mica en mica el domini lingüístic del català, cosa que ja han fet a l’Aragó amb l’esperpèntic LAPAO, a Ses Illes, reduint el català a una llengua rural i sense us formal en el sí de la societat Balear, i a València prohibint les emissions de TV3, i fomentant l’odi a tot el que és català. Ara al País Valencià han donat  l’última volta a la clau, que en la pràctica redueix el català a un us molt restringit a certs ambients més aviat agrícoles. Han tancat Canal 9

Queda Catalunya, contra la que ja s’han intentat diverses accions puntuals tipus petites escaramusses: demandes per que el castellà sigui llengua vehicular a les nostres escoles, negatives a exigir el català en l’administració de Justícia, sentències judicials en contra de la nostra llengua, etc.  i ara finalment una acció molt més contundent com és l’aprovació de la Llei Wert que si s‘arriba a implantar algun dia a Catalunya serà un cop molt dur per la supervivència de la nostra llengua. 

Estem doncs davant d’una manera d’actuar pròpia d’una dictadura, que sobrepassa en molt a les maneres d’altres dictadures  que Catalunya ha viscut al llarg de la història bé amb Franco o Primo de Rivera. Callar la veu d’un mitjà de comunicació públic és callar la veu del poble; és callar la veu de la ciutadania. Callar la veu d’un mitjà de comunicació públic és imposar el pensament únic, és no acceptar la discrepància, i és posar cadenats a la llibertat. I tot això dut a terme per un partit polític que pretén dir-se demòcrata. No ho són ni en somnis!

Algú pot pensar que Canal 9 ha estat tancat per raons econòmiques; que amb el deute impossible que té el País Valencià, calia prendre mesures per  tallar la sagnia constant a que estan sotmeses les arques de la Generalitat Valenciana. I és cert; la situació econòmica a València és molt complicada; tant o més que a Catalunya. I si això és així, com és que a Catalunya no s’ha tancat TV·3? La resposta és evident: aquí necessitem la nostra televisió pública per que ens ajudi a preservar la nostra llengua, mentre que a les autoritats i mandataris actuals del PP del País Valencià, el que pugui succeir amb la modalitat de català que allà es parla, els importa un rave. Segueixen consignes polítiques i la situació econòmica no ha estat més que una excel·lent excusa davant d’aquells que manifesten un profund sentiment anticatalanista per en el fons donar un cop de destral a la supervivència del català al País Valencià.  Aquesta és la pura realitat: el PP ha trobat la manera de tancar Canal 9, amb l’excusa de la situació econòmica i amb el suport moral d’aquells que com ells, odien tot el que respira catalanitat.



Avui mateix, en un altre exemple del que estic explicant, el PP i en aquest cas el President del govern espanyol, el Sr. Rajoy, han posat de manifest l’odi que senten per Catalunya: es sabut que la Generalitat ha denunciat a TV13 i Intereconomia TV per fomentar l’odi contra Catalunya; doncs avui el Sr Rajoy ha tingut la barra immensa de dir que el que diuen aquestes televisions denunciades per la Generalitat “es lo que piensa una mayoria de españoles”

Dit això, només em resta dir al Sr Rajoy i a tots els que pensen com ell: “con su pan se lo coman”.  Jo amb aquesta gent no hi vull tenir res a veure

Necessitem la independència com l’aire que respirem si no volem desaparèixer com a poble. Catalans...Alerta!    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada