dilluns, 9 de setembre del 2013

La Via Catalana a la Independència i el govern espanyol




Després de perdre una vegada més els JJOO, no poden consentir de cap manera que els catalans siguem protagonistes al mon



Fa un any, els anhels de llibertat dels catalans van donar la volta al mon. El fet que més d’un milió i mig de ciutadans sortíssim al carrer per reclamar que Catalunya esdevingués un nou Estat d’Europa va sorprendre a tothom per la potència del missatge i per la unanimitat que s’hi veia al seu voltant.

Davant d’aquest fet, el govern de Madrid va començar a moure fitxa per mirar de compensar l’efecte de simpatia que Catalunya havia aconseguit a mig mon. Madrid va intentar imposar la llei del silenci, pressionant a nivell diplomàtic per tal que els països entenguessin que aquest era un problema intern d’Espanya i per tant, no hi tenien res a dir. Són coneguts els cassos de polítics com la comissària Reding que després de dir que no hi havia cap llei ni cap norma que digués que un país que s’independitzés hauria de sortir de l’UE va haver de rectificar; o el més recent del Sr. Martin Schulz, president del Parlament europeu que pressionat pel PSOE ha impedit que aquest parlament elabori un estudi sobre la situació en que quedarien Escòcia i Catalunya si assolissin la independència. Tot plegat amb la finalitat d’emmordassar la veu dels catalans, i impedir que el seu crit de LLIBERTAT! ressoni en el món sencer.

El Ministerio de l'Interior ha prohibit que la cadena entri
 500 m. en territori del País Valenciàm mentre que
 França ha autoritzat que la cadena pugui
entrar en territorio francés  
És per això que la cadena humana de demà passat esdevé molt més important que la manifestació de la Diada de l’any passat. Si bé aquell 11 de setembre passat va significar el tret de sortida dels anhels dels catalans, l’11 de setembre d’aquest any ha de ser la consolidació davant del món de la nostra reivindicació, i la demostració de la nostra ferma voluntat d’assolir la independència de l’Estat espanyol. Que  ningú no dubti que els espanyols intentaran una vegada més desacreditar i desvirtuar el fet; que donaran xifres falses per minimitzar tan com puguin l’èxit de la mobilització, que intentaran fer com si no hagués passat res. Tal com ja va succeir l’any passat els “telediarios” estatals en prou feines faran un petit esment del fet i això si ho diuen. Voldran treure’n tota la transcendència i que el món no se’n faci ressò.

Per tot plegat és summament important que la cadena sigui un èxit. Que tots els catalans que estimem el nostre país i que en volem la seva independència fem acte de presencia a la cadena. Tal com diu el President Pujol, si no l’omplim, des de Madrid sen ens en fotran. Però el problema no és que Madrid se’n foti o no; el problema és que no ens podem permetre perdre força davant del món. Aquí rau la importància de la Via Catalana: explicar-li al món que tot i que el govern espanyol hi posi la sordina, els catalans volem, amb més força que mai, la independència.

El socialista Martin Schulz, president del parlament
europeu, ha impedit que es dugui a terme un
estudi per determinar que passaria davant
 l'eventualitat que alguna regió europea
 esdevingués independent

I en aquest sentit he de manifestar la meva inquietud: avui,  a dos dies mal comptats de la Diada, hi ha trams a les comarques del riu Ebre, que encara no tenen posat el rètol de “complert”.  Encara hi caben catalans que s’estimin de veritat el seu petit país.

El govern espanyol està pressionant Brussel·les per tal que Europa passi per alt la cadena. El seu desig fora que ningú en parlés, però això ja ho tenen perdut per que avui mateix i aquest cap de setmana passat algun mitjà europeu ja ho ha comentat. A Espanya passarà el mateix: pressions a les cadenes de televisió i de ràdio per tal que evitin parlar-ne. Al mateix temps, mentre l’estat francès ha autoritzat que la cadena arribi fins El Perthus, el ministeri de l’interior espanyol, que havia autoritzat que un tram de la cadena entrés al país valencià, acaba d’anular aquella decisió i ha prohibit que la cadena travessi el riu Sènia.

Davant la manera com els espanyols entenen la democràcia, nosaltres hi hem de posar, sense limitacions, la nostra ferma voluntat d’esdevenir independents, i com més gent, més alt i més clar ho puguem dir, millor.

Visca Catalunya Independent!

Blog enllaçat amb: El Petit Blog de l'A 

6 comentaris:

  1. Bona diada!
    segueixo la cadena de blocs que encara em queda molt camí...

    ResponElimina
  2. Bona Diada, Ricard! Apurant el temps per anar amb la família cap a Pineda de Mar, en dos autocars plens de vallromanesos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic segur qye ho heu passat molt bé! jo era a Torredembarra, al tram 264 i ha estat espectacular. Catalunya ha demostrat al món que volem ser un nou estat a Europa

      Elimina
  3. Ricard i fins a tu he arribat amb la blog-via! Demà més doncs encara queda molt via per fer però ara és hora d'anar a dormir i què millor que fer-ho sabent que hem tornat a demostrar que podem :)
    Una abraçada
    Bona nit
    Dolors

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolors: ben trobada! La demostració d'ahir va ser increible. A Madrid no es poden fer els sorts: ho ha vist tot el mon. Tanmateix queda molt camí per correr; tant de bo els polítics catalans estiguin estar a l'alçada de la societat civil. Confio que algun dia, no massa llunyà, Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa

      Elimina