diumenge, 11 de juny del 2017

Els catalans tornen a sortir al carrer per recolzar l’1-O


Novament les fonts de Montjuic han estat l’escenari d’una concentració massiva de catalans reclamant el dret a votar per poder decidir lliurement el nostre futur.


Pep Guardiola llegeix un manifest en el que explica al món que l’Estat espanyol comet abusos autoritaris contra Catalunya i els demana ajut per poder exercir el nostre dret democràtic a votar.



Fa uns dies el president Puigdemont comunicava al poble de Catalunya, que el dia 1 d’octubre els catalans estem convocats a les urnes per respondre a la pregunta “voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?. Des de l’Assemblea Nacional Catalana sens demanava que els catalans estiguéssim preparats per a la mobilització atès que el govern espanyol no es quedaria de braços creuats i caldria que la gent sortíssim al carrer a reclamar els nostres drets democràtics.

Avui, 11 de juny ha estat el primer d’aquests dies, i a fe de Déu que el catalans no hem fallat. Sota un sol implacable milers de persones hem aguantat estoicament els discursos, i hem donat suport al govern de Catalunya conjurant-nos tots plegats per votar el proper dia 1 d’octubre. L’acte ha resultat força emotiu i ha destacat la intervenció de Pep Guardiola que ha llegit un manifest en català, castellà i anglès en el que s’ha dirigit als estats democràtics del món demanant-te’ls ajuda per poder votar atesa la total oposició d’un govern espanyol que ha titllat d’autoritari.


Tanmateix i com sempre faig quan es produeixen aquests esdeveniments massius, les imatges parlen molt millor que jo. Són aquestes: 

     



























Jo també hi era...

Video de Pep Guardiola llegint el manifest en anglès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada