dimarts, 4 d’abril del 2017

Les mentides de Rajoy


Inversions? Diàleg?  El ministre Montoro desautoritza obertament a Rajoy


Senyors del govern espanyol, a pastar fang... mentiders! No teniu cap credibilitat.



Avui el ministre espanyol de Hisenda Cristóbal Montoro ha presentat els pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2017. De la lectura dels mateixos se’n deriva que amb les xifres presentades, és el propi Montoro qui desautoritza al president Rajoy, que tan sols dimarts de la setmana passada havia aterrat a Barcelona per anunciar unes inversions a Catalunya molt per sobre del que avui ha fet públic el govern espanyol al presentar els seus pressupostos per a l’any 2017.

En la visita Rajoy a Barcelona, aquest havia anunciat una xifra que rondava els 4.000 milions d’€ d’inversió, xifra que s’ha vist considerablement reduïda en els pressupostos presentats avui. No deu ser casualitat que Andalusia rebi més diners que Catalunya, atès que Montoro és andalús, i tampoc és anecdòtic que Catalunya rebi 30 milions menys que els previstos per a l’any passat.

Rodalies, que era la gran promesa de Rajoy junt amb el corredor mediterrani, veuen com les promesesse les endú el vent, i una vegada més Catalunya rep el càstig del govern espanyol per haver-nos atrevit a dir-li al món, que volem ser independents, i desfer-nos d’aquest país que ens asfixia i no ens deixa prosperar.

El greu no són només unes inversions escasses, sinó els incompliments reiterats del govern espanyol en les seves inversions a Catalunya. El drama no és tan sols una xifra vergonyosament insuficient, sinó que a més, després no només no s’executen al 100% sinó que la xifra es veu molt reduïda perquè els nivells d’execució rarament arriben al 70% de la xifra pressupostada.

Per altre banda Catalunya rep el 13,4% del total de les inversions quan el seu PIB és del 19%, i per tant, les inversions a Catalunya haurien d’estar al voltant d’aquest tant per cent. Segons el conseller de Territori de la Generalitat, les inversions de l’Estat a Catalunya representen la tercera xifra més baixa des de l’any 2001. Rull ha afegit que el deute pendent en inversions en infraestructures de l’Estat a Catalunya supera els 10.000 milions d’€ i ha acusat al govern espanyol d'incomplir les seves promeses amb Catalunya.

Tot plegat una demostració de la consideració que Espanya té vers Catalunya. Rajoy aterra a Barcelona, sense que ningú el cridi. Es rodeja de grans empresaris (amb algunes absències notables), molts d’ells vinguts expressament des de Madrid per que no es senti sol, i anuncia una inversió per Catalunya que tot i ser important està força per sota de la que el govern espanyol ens deu, pren unes copes amb els seus convidats, agafa l’avió i torna tan satisfet cap a Madrid. Només uns dies després el seu ministre d’Hisenda presenta al Congrés de Diputats els pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2017, i totes aquelles promeses de Rajoy, desapareixen del mapa, i Catalunya es queda amb unes inversions del tot escasses per fer avançar i progressar al país. Aquesta es doncs la credibilitat que té el govern espanyol, i aquest és el compromís del govern espanyol amb Catalunya. Està clar que no hi tenim res a fer...

Resulta curiós com l’anunci de Rajoy, d’invertir a Catalunya va ser immediatament criticat per els dirigents d’Andalusia, Extremadura, València, Cantabria, etc. I resulta també curiós com avui, després de constatar que novament el govern espanyol ha enganyat als catalans, aquests líders callen i riuen dissimuladament.


És indignant que aquests coses passin, però ben pensat és el millor favor que ens poden fer per acabar de convèncer a algunes persones que dubten sobre si el millor per Catalunya seria sortir d’Espanya. Per tant, gràcies Sr. Montoro, avui els independentistes som uns quants més... “que con su pan se lo coma...”     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada