dijous, 6 d’octubre del 2016

Comença una ofensiva generalitzada de la Justícia, com a braç armat del govern espanyol, contra Catalunya i els seus líders clau


La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia  de Catalunya (TSJC) demana 10 anys d’inhabilitació pel president Mas i 9 per Joana Ortega i Irene Rigau per la consulta del 9N 2014

 
Per altre banda el Tribunal Constitucional (TC) demana al fiscal general de l’Estat que estudiï si cal actuar penalment contra Carme Forcadell presidenta del Parlament de Catalunya, i el Tribunal Suprem (TS) demana permís a Congrés del Diputats per encausar Francesc Homs també pel 9N



Aquests dies l’activitat de la Justícia espanyola ha estat frenètica. Primer va ser el passat dilluns quan la fiscalia va presentar davant del TSJC la petició de penes contra Artur Mas i les exconselleres Ortega i Rigau. A criteri dels fiscals a Artur Mas se’l considera autor de dos delictes de desobediència greu i de prevaricació, mentre que a les conselleres Rigau i Ortega se les considera cooperadores necessàries per la comissió d’aquests delictes. La fiscalia demana penes de 10 i 9 anys d’inhabilitació respectivament per poder exercir càrrecs públics electius tant d’àmbit local com autonòmic o estatal.

La resposta dels encausats va ser ràpida i valenta. L’expresident de la Generalitat Artur Mas va dir que era un gran honor ser processat per haver donat la cara i haver escoltat a la gent posant les urnes al carrer. Afavorir l’acte més gran que es pot fer en democràcia que és votar, a Espanya es castiga. Mas va afegir que si és condemnat acudirà a tot arreu on calgui pe defensar la seva actuació el 9N. Recordem que quan el 9N més de dos milions de catalans van sortir al carrer per anar a votar, el govern espanyol hi va treure importància fent veure que allò no tenia cap valor i era com una mena de “divertimento”, però passat el temps i veient la reacció que ha tingut el govern del PP i el seu braç armat, es evident que l’exercici de la democràcia a Espanya produeix una mena d’urticària que els irrita molt. Joana Ortega va afegir que “poden jutjar el 9N però no ens el robaran” i que com Mas tornaria a fer el que va fer aquell 9N del 2014.  

Tant Mas com Ortega com Rigau han rebut el suport del partits polítics partidaris del dret a decidir, del president de la Generalitat, de ERC, de Convergència, de la CUP, de CSQP i fins i tot de l’alcaldessa de Barcelona, en un gest que els honora. Entre els diputats que s’han distingit en el seu suport als encausats es pot esmentar a Lluís Llach que ha trobat indignant pertànyer a un estat que considera que consultar a la ciutadania és delicte. Per contra a Madrid la becària de Rajoy i vicepresidenta del govern espanyol va donar per suposat que Mas era culpable i la Justícia actuava contra ell com actua contra qualsevol ciutadà. Aquest oblit de la presumpció d’innocència de la Sra. Soraya Sáenz de Santamaria va portar a l’expresident Mas a dir que aquestes paraules les hauria pogut pronunciar qualsevol ministre franquista en referència també a la nul·la separació de poders que es demostra existir a Espanya quan la Justícia va a remolc dels desitjos del govern de l’Estat.

Per acabar de reblar el clau, avui s’han produït dues altre notícies que van en la mateix línia: en primer lloc el Tribunal Suprem ha demanat al Congrés de Diputats el suplicatori per poder jutjar Francesc Homs, que com Mas, Ortega i Rigau també està acusat dels mateixos delictes de prevaricació i desobediència per la seva participació en el procés participatiu del 9N 2014. Recordem que Homs fa uns quinze dies va acudir a declarar davant del TS i a la sortida va dir que “la sentència ja està dictada”. Veurem si el Congrés dels Diputats dona llum verda o no, a la petició del Tribunal Suprem.

I l’últim cas d’aquest atac en tota regla contra Catalunya i els seus líders també s’ha produït avui quan s’ha conegut que el Tribunal Constitucional havia decidit demanar a la Fiscalia General de l’Estat que aquesta estudiï si cal actuar per la via penal contra Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, en aquest cas per haver permès la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent. Forcadell ha comparegut aquesta mateixa tarda per dir amb fermesa que “No ens atemoriran, no coaccionaran el dret d’iniciativa dels diputats i diputades; en aquet Parlament es podrà dir tot i els diputats podran presentar les iniciatives que creguin convenients. Estem davant d’un Estat que té pànic a la llibertat d’expressió”. Forcadell també ha rebut el suport del tots el grups del Parlament que estan a favor del dret a decidir, i de moltes persones significatives de la societat civil catalana.


I una broma per acabar i demostrar quant ens estimen els poders públics espanyols: sembla que el Tribunal Constitucional també vol anular la prohibició de els curses de braus que es va aprovar al Parlament de Catalunya al juliol de l’any 2010.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada