divendres, 9 de setembre del 2016

L’Estat espanyol ens convida a marxar: Aprofitem-ho!


Des d’Espanya només ens arriben amenaces i menyspreus


Cal esperar que aquestes manifestacions contra Catalunya serveixin per millorar l’ocupació dels diferents trams de la manifestació de la Diada



En l’apertura de l’any judicial, la fiscal general de  l’Estat Consuelo Madrigal va dedicar bona part de la seva intervenció a amenaçar als polítics catalans independentistes i al Parlament català i a justificar que la Constitució espanyola és un mur infranquejable davant les aspiracions catalanes. Madrigal ha dit que “front a les vies de fet, o a les pretensions demagògiques que contraposen legitimitat democràtica i legalitat constitucional només hi cap que en una concepció democràtica del poder no hi ha més legitimitat que la fonamentada en la Constitució”.  Va assegurar que no li tremolaria ni un dit per entrar en un nova dimensió i utilitzar la via penal per frenar el procés. Aquestes manifestacions Consuelo Madrigal les va fer en presència del Rei Felip VI que presidia l’acte, al qual també va assistir Carlos Lesmes president del Tribunal Suprem i del “Consejo General del Poder Judicial” 

Entre les frases “destacables” es pot destacar una que diu “determinats usos de la llibertat poden posar en perill la democràcia”, així tal ho llegeixen, quan a Espanya el que realment posa en perill la democràcia és determinat us de les lleis. Un altre frase per tenir en compte: “allò que allibera als ciutadans no és la llibertat, sinó la Llei” Un altre frase per a la història, doncs evidentment a les presons hi preval la Llei, però no hi ha ni un gram de llibertat.

Madrigal va tenir una resposta ràpida i contundent de Neus Munté, la consellera e presidència i portaveu del govern català que li va retreure que tot una Fiscal General de l’Estat fes declaracions polítiques i hagi utiliza una terminologia de combat per referir-se a Catalunya. Munté també ha lamentat que “parlin els que no han de parlar, i callin els que ho haurien de parlar” en clara al·lusió a la manca de resposta política del govern espanyol de Mariano Rajoy als requeriments de Catalunya. Queda ben palès el grau de politització de la Justícia espanyola alimentada pel PP però també pel Rei d’Espanya, que permet que en la seva presència es produeixin menyspreus contra coma mínim dos milions de ciutadans catalans, fet que significaria que Felip VI ha decidit per voluntat pròpia ser Rei només d’una part dels ciutadans dels seu país. 

Tot això arriba 5 dies abans de la manifestació de la Diada. Una Diada que sembla que no estarà a “rebentar” com en altres ocasions. Avui per avui només els trams de Barcelona i Berga permeten ser optimistes en quant a l’assistència de gent. Per contra, Lleida, Salt i Tarragona presenten un nivell d’ocupació molt baix. I això que tant el president de la Generalitat Carles Puigdemont com la presidenta del Parlament Carme Forcadell han anunciat que assistirien a la manifestació. Recordem que serà la primera vegada que el president de la Generalitat (a nivell institucional) assisteix a la manifestació de la Diada. Puigdemont serà present a un tram de Salt (Girona) mentre Carme Forcadell assistirà a un tram de la ciutat de Tarragona

Passi el que passi el dia 11, hi ha una cosa cada vegada més evident i és el menyspreu, les amenaces i l’odi que en general ens tracta el govern espanyol i les més altes instancies polítiques i jurídiques de l’Estat espanyol, i això em fa pensar que la secessió de Catalunya de l’Estat espanyol ens ha de sortir de bé. Confio que sigui així, perquè sinó l’atreviment i gosadia dels catalans d’haver portat al límit al govern espanyol la pagaríem cara per generacions. Per això necessitem que aquesta vegada ens surti bé, malgrat la desunió dels polítics i la priorització d’altres temes per sobre dels objectius de Catalunya.   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada