dijous, 22 d’octubre del 2015

La contra-programació dels poders de l'Estat


Paral·lelament a la constitució del primer Parlament independentista, la fiscalia anticorrupció posa en marxa una operació per relacionar les donacions a la Fundació CatDem de Convergència Democràtica de Catalunya amb les comissions del 3% per l’adjudicació de contractes.
 

L’espectacle mediàtic que es  va organitzar en cap cas és fruit de la casualitat



Ahir va ser un dia important per Catalunya, atès que el president de la Generalitat va signar el decret de constitució del nou Parlament de Catalunya, sorgit de les eleccions del 27S. Tanmateix la importància del dia es va veure en certa mesura eclipsada per la contra-programació que el govern de l'Estat espanyol havia planificat curosament.

En efecte, a primera hora del mati, la guàrdia civil es va presentar a les dependències de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), a diversos ajuntaments i a les seus d'algunes empreses constructores per a dur a terme tota una sèrie d'escorcolls en una macro operació contra el 3% . L'objectiu era buscar documentació que permetés a la fiscalia anticorrupció relacionar les donacions que aquestes empreses havien fet a la fundació CatDem de Convergència, amb les anomenades comissions del 3% a canvi d’adjudicacions de contractes fonamentalment d'obra publica.


De cap manera defensaré des d'aquest blog, la comissió de delictes. Ara be, si que em posicionaré en contra de totes aquelles actuacions de l'Estat que em semblin malintencionades i que busquin altres objectius que els que en primera instancia es pretenen justificar. No es pot acceptar de cap manera que aquesta segona intervenció de la guàrdia civil en l'afer del 3% hagi coincidit precisament amb el dia que el president Mas cridava a constituir el Parlament que ha de dur el país a la independència. No es una casualitat.; aquest fet ha estat estudiat i decidit per algun nucli de l’Estat que lluita contra la independència de Catalunya, molt probablement el CNI. Recorden el desembarcament dels membres del CNI a Barcelona? Doncs aquí en tenim alguns dels resultats. Està molt clar que fer coincidir el mateix dia aquestes dues situacions té una clara intencionalitat de assestar un cop baix a l'independentisme, a l'ensems que es treu rellevància a la notícia. Ho afirmo rotundament, perquè tal com va succeir el 28 d'agost en els primers escorcolls de la guàrdia civil a Convergència i a la Fundació CatDem, i coincidint també amb una data significativa com era la presentació de la candidatura de “Junts pel Sí”, abans que comencessin els escorcolls, els mitjans espanyolistes, convocats per alguna filtració d'algun peix gros de la fiscalia o de la guàrdia civil, ja eren a les portes de Convergència esperant l'arribada de la guàrdia civil.

Per tant són actuacions ben calculades per influir en moments clau en l'opinió publica, i de casuals no en tenen res. De fet, el propi ministre de Justícia, Rafael Català ho confirmava, al reconèixer que la compareixença del president Mas davant del Tribunal Superior de Catalunya,  es va post posar uns dies, per obviar els efectes sobre les eleccions catalanes del 27S. És doncs el propi ministre qui reconeix que es trien les dates de les diferents actuacions judicials en funció de l'oportunitat política de cada moment. És a dir, a l'Estat espanyol, de separació de poders, res de res,  i per tant es un estat de dret de dubtosa qualitat democràtica. 

El que és molt interessant és detectar quins son els objectius del govern espanyol en tot aquest conflicte. I aquests no són altres que el de debilitar el procés d'independència. Per tant, els catalans hem de ser prou espavilats com per no caure en aquesta trampa hàbilment posada per les clavegueres de l'Estat. Aquests moments són crucials pels procés; no només perquè dilluns vinent es constitueixi el Parlament, de Catalunya, sinó perquè estem en plena negociació d'un possible acord entre "Junts pel Si" i la CUP que hauria de permetre en primera instancia pactar un full de ruta per la independència, investir un president de la Generalitat després, constituir un govern sòlid i decidit, i finalment emprendre amb fermesa el camí a Itaca. I just en aquest moment transcendental, Madrid ha engegat el ventilador i ha començat a escampar porqueria amb el desig de torpedinar aquestes negociacions.

Cal notar que l'objectiu del govern espanyol es Convergència Democràtica de Catalunya i la presidència de la Generalitat, per que Madrid té molt clar qui esta liderant el procés, i qui té capacitat suficient per fer-lo anar endavant. Com diu el president Mas, CDC i ell mateix s'han convertit en objectius de caça major, per que a Madrid saben be que si cau Convergència, o cau el president Mas, s'ha acabat el procés. Es per això que els catalans hauríem de ser prou llestos i no caure en la trampa que ens ha posat a tots el govern espanyol. Ara el problema no és si s'ha cobrat o no un 3% en comissions il·lícites. Ara el problema és Catalunya, i això és el que ha de concentrar els nostres esforços i el nostre interès. Si aconseguim la independència ja arribarà el dia de passar comptes amb aquells que amb les seves actituds delictives, si es que hi han sigut, ha posat en risc el procés d’independència.


Mai hi havíem estat tan a prop, i mai havíem patit tant per arribar-hi. Ho tenim a tocar; no ens podem permetre fracassar...  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada