dijous, 15 d’octubre del 2015

El president Mas, i l’exvicepresidenta Ortega així com la consellera Rigau, declaren com a imputats davant del TSJC per una querella interposada per la fiscalia general de l’Estat


El 9N porta cua, i evidencia que va ser molt més important del que semblava i va fer mal al govern del PP.


President Mas: “actuar com un demòcrata equival a ser tractat com un delinqüent”
 


Dimarts passat varen declarar davant del tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Joana Ortega exvicepresidenta del govern català, i Irene Rigau consellera d’Ensenyament de la Generalitat, com a conseqüència de la querella que la fiscalia general de l’Estat havia interposat contra elles per haver posat les urnes al carrer el passat 9N del 2014,  en aquella consulta popular en la que hi varen participar més de 2 milions de persones. Ja aquell dia les persones cridades a declarar varen ser acompanyades tant a l’entrada com a la sortida del Palau de Justícia de Catalunya per moltes persones que els varen voler donar suport, a més d’altres membres del govern que també van voler demostrar la seva solidaritat amb els persones imputades per la fiscalia.  Aquell mateix dia, milers de persones a tot Catalunya es van concentrar davant dels ajuntaments del seus pobles denunciant unes imputacions considerades polítiques i imposades des del govern espanyol a la fiscalia. Es va llegir un manifest en el que es denunciaven per antidemocràtiques les querelles interposades. 
 
Davant d’aquesta reacció del poble català de solidaritat absoluta amb els seus líders imputats per haver posat les urnes al carrer, el poder judicial va reaccionar amb una nota plena de duresa advertint que intentar pressionar als jutges amb aquestes concentracions de gent cridant consignes independentistes era un atac directe a la independència judicial. Aquesta nota va ser aplaudida pels membres del govern espanyol amb una ironia que supera tots els límits imaginables, doncs si en tot aquest procés algú ha pressionat a la Justícia, aquest no és altre que el propi govern espanyol del Partit Popular, forçant la interposició d’una querella, que els propis fiscals de sala de l’audiència de Barcelona no trobaven motius jurídics per interposar. Recordem en aquest sentit com la líder del PP a Catalunya, la Sra. Sánchez Camacho, va anticipar la decisió de la fiscalia anunciant a bombo i plateret als mitjans de comunicació que la fiscalia general de l’Estat es querellaria contra el president Mas.   

Com acostuma a passar en aquests cassos, el comunicat mencionat no ha servit més que per aconseguir que quan avui el president Mas anés a declarar davant del TSJC, més de 6000 persones s’hagin aplegat davant les portes del Palau de Justícia de Barcelona en suport a una persona que l’únic delicte que ha comès ha estat el de posar les urnes al carrer per tal que els catalans poguessin manifestar la seva opinió respecte al seu futur polític. L’acte d’avui ha estat emocionant i milers de catalans han volgut acompanyar al president Mas donant-li els seu suport, i fent-li arribar el seu escalf. Arran d’aquesta massiva concentració de gent (un dia feiner del mes d’octubre, a quarts de 10 del matí), novament la fiscalia de l’Estat s’ha deixat sentir, aquesta vegada amenaçant d’utilitzar els mitjans legals a la seva disposició per tal de preservar la independència judicial.

Després de declarar davant del jutge encarregat d’instruir la causa penal que s’imputa al president Mas i a les dues conselleres abans esmentades, el president de la Generalitat ha fet unes declaracions en les que ell ha assumit tota la responsabilitat pel que fa a la estructuració i a haver ideat tot el que va succeir el 9N, afegint que “mai l’èxit de la democràcia hauria d’acabar als tribunals de justícia”. Un altre frase del president reforçant aquesta mateixa idea ha estat que “actuar com un demòcrata (haver escoltat la voluntat de la gent de voler decidir lliurement el seu futur) no es correspon amb ser tractat com un delinqüent”.

A la pregunta d’un periodista de si acataria una sentència condemnatòria en contra de la seva persona, que l’inhabilités per ocupar el seu càrrec, al resposta del president Mas m’ha semblat molt aclaridora del que pot passar les properes setmanes: “depèn de la situació jurídica del país”.


Segur que les properes setmanes passaran coses...     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada