dimecres, 5 de setembre del 2018

Tant li fa PSOE que PP, a Madrid no canvia res



El president Torra presenta el nou full de ruta de l’independentisme que sembla que compta (aquesta vegada) amb la complicitat d’ERC: O llibertat o llibertat





El proper dia 11 cal que aquella frase “els carrers seran sempre nostre” sigui una realitat, i hem d’omplir, sí o si, la Diagonal



Ahir el president Quim Torra va exposar en una conferència al Teatre Nacional de Catalunya les línies mestres del seu plantejament pels propers temps, en funció de la nova situació que l’independentisme està vivint.  Més enllà de no marcar dates concretes per la materialització dels diferents objectius que el president Torra planteja, el nou full de ruta de l’independentisme inclou a mode de resum les fites següents: 
  • Llibertat o llibertat 
  • Aconseguir que Catalunya esdevingui un Estat independent en forma de República. 
  • El mandat de l’1-O és vigent, i només un referèndum vinculant i acordat i amb reconeixement internacional pot renovar el mandat de l’1-O.
  • Diàleg i més diàleg, i negociació amb Madrid.
  • Una “marxa pels drets civils” de ciutadans que prenen la determinació lliure de ser poble constituent.   
  • No acceptarà cap sentència que no sigui l’absolució dels encausats. Si no fos així el Parlament de Catalunya hauria de decidir les passes a seguir.

Les reaccions dels partits espanyolistes són fàcils d’imaginar: Ciutadans exigeix novament la immediata aplicació del 155, el PP qualifica el discurs del president Torra com una amenaça i critica al govern espanyol per no voler veure la realitat a Catalunya. Per la seva banda el govern espanyol es tanca en banda i es limita a una sèrie de frases encotillades fetes exprés per a l’ocasió: Pedro Sánchez diu que “el problema de Catalunya no és la independència sinó la convivència” i apel·la novament al diàleg dins de la legalitat.

Però per demostrar clarament el tipus de “diàleg” que Pedro Sánchez vol practicar a Catalunya, avui mateix el ministre de l’Interior del govern espanyol ha decidit enviar un contingent d’entre 500 o 600 guàrdies civils davant de la celebració la setmana vinent de l’11 de setembre, i tres setmanes més tard la celebració dels 1 i 3 d’octubre. Una manera molt convincent d’apel·lar al diàleg. 

Mentre tant a Catalunya, els alcaldes afiliats a l’AMI han pres la decisió de posar-se al cantó del president de la Generalitat per concretar l’estratègia i definir el paper que els representants municipals hauran de jugar en aquest marc que va dibuixar ahir el president Torra en el seu discurs. 

Pel que fa als partits polítics catalans, ERC ha mostrat afinitat amb el discurs del president Torra, mentre que en el PSC el seu primer secretari Miquel Iceta diu que el discurs del president Torra “només va servir per alçar els ànims de l’independentisme” i la CUP diu que basar el futur en expectatives de diàleg amb Madrid no és res més que marejar la perdiu.

Ara l’independentisme està davant de la seva primera prova de foc: es tracta de la Diada. Aquest any cal omplir la Diagonal de Barcelona i cal fer-ho per diferents raons. La primera per demostrar-nos a nosaltres mateixos que estem tan forts com sempre. Què l’independentisme és resistent a tots els atacs, judicis injustos i amenaces que han arribat i continuen arribant des d’Espanya. La segona perquè el món ens mira; el món està pendent de la reacció de l’independentisme, que s’hauria de veure reforçat després de constatar com a Europa no es comparteix la visió de la justícia espanyola sobre els fets de l’1-O. I la tercera per demostrar-li a l’Estat espanyol que les seves constants amenaces no ens fan por, ni les seves injustícies, ni la seva guerra bruta que han encetat a Catalunya intentant fer veure que l’independentisme és violent. Per això és molt important que dimarts vinent omplim festivament com cada any, la diagonal de gom a gom. Catalans... som-hi!


      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada