divendres, 11 de maig del 2018

Joaquim Torra i Pla, president de la Generalitat?


El president de la Generalitat designa al seu successor per assumir una presidència interina. Carles Puigdemont continuarà sent el president legítim de Catalunya.


Molts catalans desitgem que aquesta investidura sigui exitosa i Joaquim Torra esdevingui el 131é president de la Generalitat de Catalunya, però una vegada més la CUP té la paraula, i sembla que els sues dissidents crítics amb la posició d'abstenció que va decidir el partit, ara volen guerra.   



Ahir es va desvelar l’opció D per presidir la Generalitat de Catalunya. Ho va fer Carles Puigdemont, el seu president legítim, en una conferència retransmesa via You Tube des de Berlín. La persona triada per el president Puigdemont ha estat Quim Torra, advocat, periodista, escriptor, que va presidir en un curt espai de temps Òmnium Cultural, d’innegable vocació independentista, políticament independent, i proper a plataformes sobiranistes. Joaquim Torra i Pla va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya en les eleccions del passat 21-D. Nascut a Blanes l’any 1962, Torra ha estat entre moltes altres ocupacions de relleu Director del Born Centre Cultural i creador de la revista “A contra vent”.   

La designació de Joaquim Torra ha desfermat la eufòria en les files independentistes, i ha estat rebuda amb un evident rebuig per part del partits unionistes, on tant el PSC, PPC o Ciutadans han criticat durament al candidat a ser el 131é president de la Generalitat de Catalunya. També han expressat les seves crítiques a la proposta Xavier Domènech i Ada Colau dels Comuns, que amb un arguments ja molt vistos i poc creïbles, s’han afilerat amb el bloc del 155; en aquest sentit Domènech ha dit que votaran no a la investidura de Joaquim Torra.

El nom de Joaquim Torra i Pla també ha estat rebut amb insults i menyspreu per part de la caverna mediàtica espanyola, fet que corrobora l’encert de la seva designació. De fet, les crítiques del bloc del 155, dels Comuns i de tota aquesta colla d’impresentables de la premsa escrita, radiofònica i televisiva que vomita odi contra Catalunya, no fa més que reforçar la valia d’aquesta candidatura proposada pel president Puigdemont. De fet a Madrid els ha fet mal el nom del candidat, però encara més que això, els ha dolgut profundament que fos el president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont qui fes la proposta.  

Segons informen els mitjans, el president del Parlament Roger Torrent ha convocat una primera sessió d’investidura per demà dissabte a les 12 del matí. En aquesta sessió i atenent al fet que la CUP havia avisat que s’abstindrien amb qualsevol candidat que no fos Carles Puigdemont, Quim Torra no aconseguiria ser investit. Caldria una segona sessió per aconseguir la investidura sempre que la CUP mantingués l’abstenció anunciada. Però aquest matí han saltat de nou les alarmes, i és que algunes faccions integrades en la CUP volen novament esbombar pels aires el procés a la independència.

Segons publiquen diferents mitjans tres assemblees territorials de la CUP han demanat la convocatòria d’un consell polític, i segons els estatuts de la formació cupaire, si tres territorials demanen que es convoqui el consell polític aquest s’ha de convocar. En concret han estat les territorials del Baix Llobregat, del Barcelonès i de Tarragona les que ha demanat aquesta convocatòria amb l’objectiu de debatre si al posició del la CUP davant al investidura de Joaquim Torra, ha de passar de l’abstenció al No. Per tant, tot està a l’aire. Sembla que diumenge vinent a Cervera es celebrarà una assemblea nacional de la CUP, on es podria tractar la qüestió. Tots pendents doncs de Cervera. Amb aquestes estratègies, la CUP dona pàbul a aquelles veus que afirmen que dins de la CUP hi ha infiltrats elements del CNI que es mobilitzen en els moments crucials per desestabilitzar, des de dins, la política catalana. Els de la CUP farien bé si s’ho fessin mirar...  

Mentre tant, Quim Torra ha començat a treballar preparant la seva investidura i el contingut del seu discurs que segons els termes en que es faci pot esdevenir fonamental pel futur d’aquest país. De moment ha anunciat que el seu govern serà un govern provisional, de transició, i que tindrà tres vies d’actuació: una a Brussel·les, l’altre al Palau de la Generalitat i a les institucions catalanes i la tercera en la societat catalana que haurà de donar forma al procés constituent. Esperem esdeveniments.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada