dilluns, 19 de març del 2018

El president Puigdemont juga al gat i a la rata amb el govern espanyol, i el conflicte català cada dia és més conegut a Europa


Abans d’ahir Brussel·les; ahir Dinamarca; avui Suïssa; demà Finlàndia... a Madrid van de bòlit intentant evitar que Carles Puigdemont aconsegueixi adeptes en la seva creuada per demostrar els abusos del govern espanyol.



A les accions del president Puigdemont cal afegir-hi la presència d’Anna Gabriel a Ginebra, així com les conselleres Ponsatí que ha decidit reprendre la seva activitat acadèmica a la Universitat de St. Andrew a Escòcia, i la consellera Meritxell Serret desplaçada a Suïssa.



El govern a l’exili català està desenvolupant una densa activitat política, explicant arreu les injustícies patides pel poble català de mans del govern espanyol en l’àmbit dels drets humans i polítics dels ciutadans.



Tots recordem que fa unes setmanes el president Carles Puigdemont va desplaçar-se fins a Copenhaguen per participar en un debat a la Universitat d’aquella ciutat danesa. Aquest cap de setmana el president català ha anat a Ginebra, capital de Suïssa, per participar en un col·loqui sobre els drets humans i l’autodeterminació de Catalunya, organitzat pel Festival Internacional de Cinema i Drets Humans. Ha Aprofitat la seva estada a Suïssa per entrevistar-se amb diferents personalitats, entre elles Alfred-Maurice de Zayas advocat de nacionalitat americana, expert independent de la ONU pels Drets Humans, i també amb Anna Gabriel dirigent de CUP exiliada al país helvètic. Durant la seva estada a Suïssa s’ha sabut que aquesta mateixa setmana Carles Puigdemont es desplaçarà a Finlàndia on ha estat convidat pel grup “Amics de Catalunya” del Parlament finès. En aquest desplaçament al país nòrdic Puigdemont visitarà el Parlament finés i donarà una conferència a la Universitat d’Hèlsinki. Sens dubte una gran activitat “diplomàtica” en el seu intent de internacionalitzar el procés català.

No és només el president Puigdemont qui està desenvolupant aquesta tasca de donar a conèixer les barbaritats comeses pe l’Estat espanyol a Catalunya; barbaritats jurídiques, polítiques i policials que han afectat greument als drets polítics i humans dels catalans. La consellera Meritxell Serret exiliada amb el president Puigdemont a Bèlgica s’ha desplaçat també a Suïssa per participar en una conferència al Consell de Drets Humans de Nacions Unides, acompanyada de Txell Bonet companya de Jordi Cuixart. També Anna Gabriel exiliada a Suïssa està contribuint personalment a denunciar a tort i a dret els atacs del govern espanyol als drets humans.

Tota aquesta intensa activitat està sent secundada també per altres membres del govern a l’exili. La Consellera Clara Ponsatí, ha decidit recuperar la seva feina a la Universitat de Saint Andrews (Escòcia) i des d’allà es desplaçarà a Àustria per participar en un debat sobre l’autodeterminació.

El president Puigdemont a Suïssa departint
 amb Alred de Zayas  
Tota aquesta visualització del problema Català està traient de polleguera a les estructures polítiques i jurídiques espanyoles. Mentre membres del partit que sustenta al govern espanyol es dediquen a menystenir les accions dels representants catalans a l’exterior, la fiscalia estudia la manera d’anular els passaports als membres del govern català exiliats a Brussel·les, sense que fins a la data hagin mogut fitxa. Per la seva banda la fiscalia va demanar al jutge del Tribunal Suprem que porta el macro-tema de Catalunya que activi l’ordre de recerca internacional contra el president Carles Puigdemont i els altres membres del seu govern que l’acompanyen a l’exili. Fins ara, el jutge Llarena no ho ha fet, segurament perquè no veu consistència suficient en els càrrecs que se’ls imputen.

Tot i que la declaració unilateral d’independència no va produir efectes legals, ni va ser  reconeguda per cap país, el que és cert és que Bèlgica, Dinamarca, Suïssa, Escòcia, Àustria i ara Finlàndia, no semblen disposats a acceptar l’extradició dels representants catalans, fet que en una lectura prou àmplia, ens permetria dir que si no hi estan en contra... és que hi estan a favor. Veurem que passa i com es va orientant tot plegat. Pel moment excel·lent feina del president català i dels consellers que l’acompanyen.


El Consell de la República a l’exili, té més vigència i és més necessari que mai. Endavant


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada