diumenge, 26 de juliol del 2015

Després que el sobiranisme català ha aconseguit un grau d’unitat rellevant de cara al 27S, el govern espanyol puja el to de les amenaces contra Catalunya


Branden l’article 155 de la Constitució com amenaça contra la Generalitat


També la nova Llei de Seguretat Nacional permet al president del govern espanyol prendre el comandament dels mossos d’esquadra i de la policia municipal per “defensar Espanya”. Les amenaces afecten també al decret de convocatòria del 27S





A Madrid en general, i al govern espanyol en particular, l’acord al que han arribat la majoria de forces sobiranistes catalanes i que ha culminat amb la presentació de la candidatura pel 27S “Junts pel SI” els ha posat del nervi. Per una banda cal destacar els improperis de la caverna mediàtica contra el president Mas, i per l’altre la desfilada de ministres del govern espanyol brandant la Constitució espanyola i l’aplicació de l’article 155 de la mateixa contra Catalunya.

Aquest article 155 estableix que:
1. Si una Comunidad Autónoma no cumpliere las obligaciones que la Constitución u otras leyes le impongan, o actuare de forma que atente gravemente al interés general de España, el Gobierno, previo requerimiento al Presidente de la Comunidad Autónoma y, en el caso de no ser atendido, con la aprobación por mayoría absoluta del Senado, podrá adoptar las medidas necesarias para obligar a aquélla al cumplimiento forzoso de dichas obligaciones o para la protección del mencionado interés general.
2. Para la ejecución de las medidas previstas en el apartado anterior, el Gobierno podrá dar instrucciones a todas las autoridades de las Comunidades Autónomas.

Primer va ser el ministre de Justícia, el Sr. Rafael Catalá qui va dir que l’article 155 estava plenament vigent i llest per aplicar-lo si convenia. Poques hores després es va afegir al discurs de la por l’inefable Garcia Margallo, que és probablement un dels ministres de Rajoy que més ha insistit en atemorir als catalans amb tot tipus d’amenaces, fins i tot aquella de “vagar per sempre en els espais siderals”. Però el Sr. Garcia Margallo no es va quedar sol atès que ràpidament va prendre el relleu la vicepresidenta del govern espanyol i becària de Rajoy, al·ludint també a l’aplicació de l’article en qüestió. Finalment el ministre de l’Exercit, el Sr Morenés també ha gosat amenaçar Catalunya amb l’aplicació d’aquesta article si a partir del 27S els catalans no fem bondat.

Però amb tot això el govern espanyol no en té prou per mantenir a ratlla als catalans, i per això s’ha afanyat a tirar endavant una llei, dita de “seguretat nacional” per la qual el president del govern espanyol, davant de determinades circumstàncies que amenacin la Constitució espanyola, pot prendre el comandament del cos de mossos d’esquadra i de les policies municipals. De manera que qualsevol iniciativa catalana que el govern de Madrid valori com perillosa per la seguretat nacional els pot servir d’excusa per “envair” Catalunya mitjançant el control de les policies catalanes.

Tanmateix amb tot això encara no en tenen prou, atès que segons publiquen alguns mitjans, el govern de Mariano Rajoy hauria demanat als membres del Tribunal Constitucional (TC) de retardar una mica les seves vacances, doncs volen estudiar escrupolosament el decret de convocatòria d’eleccions que farà el President Mas per tal de recórrer davant del TC aquest decret per poc que hi trobin alguna excusa per fer-ho, com podria ser qualsevol insinuació del caràcter plebiscitari de les eleccions.


Com es veu, ens han posat paranys per tot arreu amb l’objectiu clar d’impedir qualsevol moviment a Catalunya que ens obri les portes a la independència. Per això és tan important enfrontar-ho tot amb la màxima unitat possible, i amb la ferma voluntat de defensar fins a les últimes conseqüències (pacífiques) la llibertat dels catalans. Com deia Raül Romeva l’altre dia, anem a totes, però ho tindrem complicat. Tanmateix la victòria la tenim a tocar; ara no és el moment de defallir. Visca Catalunya    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada