diumenge, 15 de febrer del 2015

Reflexions al voltant de la compareixença del president Mas a la “comissió Pujol”


ERC és un partit immadur, i per tant gens fiable a l’hora de fer-hi pactes estables


El procés independentista està ferit, a causa de la nul·la entesa entre CiU i ERC



Dilluns passat, i per decisió d’ERC, el president Mas va haver decomparèixer al Parlament a la comissió d’investigació sobre el cas Pujol i la corrupció a Catalunya. Artur Mas va comparèixer després que ERC ho evités en 4 ocasions anteriors. Per això xoca tant que a la quinta oportunitat ERC votés a favor de la compareixença del president Mas.  Compareixença que per cert va reforçar la imatge del president i va deixar en evidència a “polítics” com Sánchez Camacho o Ribera, i demano excuses per utilitzar la paraula “polític” referida a aquests dos personatges, sobre els que no insistiré massa atès que ells sols es desqualifiquen amb la seva mala educació i baixesa moral.

L'àtic de Carod Rovira a Tarragona
Deia que malgrat les intencions d’ERC, el president Mas va sortir del tràngol deixant una molt bona imatge com a líder, com a polític i com a persona. Cap ombra sobre la seva integritat moral malgrat els intents d’alguns de, sense cap mena de prova, acusar al president de Catalunya.  En aquest sentit voldria insistir en el paper d’ERC. Esquerra Republicana va fer el paper de la trista figura, intentant donar a entendre que Convergència és un partit corrupte, i dins de tanta corrupció poder posar en qüestió l’honestedat del president Mas.

Voldria fer algun aclariment sobre aquest concepte de corrupció: com entenen els senyors d’ERC que cal qualificar a l’ex conseller Ausas (militant d’ERC) quan feia contraban de tabac?. I com va pagar el Sr. Carod Rovira el seu magnífic àtic a Tarragona?. Però per poder comprar àtics o ser conseller calia estar al govern, i sense guanyar les eleccions estar al govern és una mica complicat. És per aquest motiu que ERC va fer president de la Generalitat a José Montilla? Aquells que tant desitgen la independència van fer president de la Generalitat a José Montilla per ocupar càrrecs en el govern? Això no és corrupció? Per tenir consellers i comprar pisos van renunciar a la independència? Així estimen Catalunya?

I aquests mateixos “independentistes” ara humilien al president de la Generalitat obligant-lo a assistir a una comissió d’investigació del Parlament. I al  mateix temps que donen suport al govern al Parlament, quan tenen ocasió li claven una punyalada pel darrere, per veure si el poden desgastar una mica més i prendre-li alguns vots. Sincerament, amb aquests “socis” dels qual no te’n pots refiar, jo no voldria saber-hi res.

ERC és un partit ple de contradiccions internes: mentre alguns comandaments estarien d’acord en ser un soci fiable i seriós de CiU, hi ha una facció important del partit, situada sobretot en l’entorn municipalista que té autèntica aprehensió a qualsevol acord amb CiU. No volen pactes amb el president Mas a cap preu, i entre els talibans d’aquesta postura hi ha l’exconseller Huguet, que mentre va ser conseller es va engreixar uns quants quilos, degut als àpats que diàriament es prenia a càrrec dels pressupostos de la Generalitat; de fet tots es van engreixar una mica en la seva etapa com a consellers: el mateix Carod Rovira, o Puigcercós, o Huguet, o fins i tot Anna Simó van guanyar pes. I volien la independència, això si

El conseller Ausàs declarant en el judici
 per contraban de tabac 
Ara, Oriol Junqueras i Alfred Bosch van fen discursos dient que amb 84 anys d’història, no tenen cap cas de corrupció. El que és evident que tenen és molt mala memòria, això està clar. Un regidor i l’alcalde d’Alcanar d’ERC van estar detinguts sembla que per presumptes irregularitats en els concursos d’obres; un alcaldable d’ERC a Castellbisbal  va ser detingut per un presumpte assetjament a menors així com el primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Cubelles...

Tot i aquests cassos, vull deixar clar que el fet que ERC tingui (com tots els altres partits) gent que ha participat en diferents corrupteles a títol personal, de cap manera vol dir que el partit sigui corrupte, o que la corrupció sigui la norma. En tot cas hi ha hagut algunes persones que han actuat a nivell individual incorrectament.


És per tot plegat que costa molt d’entendre aquesta obstinació d’ERC en contra dels acords amb CiU. Tan cecs són els dirigents d’ERC que no s’adonen que amb la seva postura el que fan és posar en risc el procés de Catalunya cap a la independència? On és el seu patriotisme? Posar els interessos del partit per sobre dels de Catalunya és el que realment volen?...Si us plau poseu-hi seny: el que està en joc és massa important per que uns quants visionaris ho posin en risc.      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada