dissabte, 5 d’abril del 2014

La CEOE, obertament contra Catalunya



La por i les amenaces, l’únic argumentari que els espanyols tenen contra la independència


La CEOE, amb el català Joan Rosell com a president, ataca obertament el procés català: no li deu importar massa ser un botifler a cara descoberta



Aquests últims dies han aparegut en diferents mitjans, informacions al voltant del procés català, sempre des de l’òptica unionista, i sota el parer de gent relacionada amb la CEOE. No cal dir que el factor comú a totes aquestes informacions està relacionat amb la sèrie de mals i desgràcies varies que caurien sobre Catalunya, en cas d’esdevenir un estat independent.


És difícil ser més botifler que aquest personatge
En concret, el sanedrí econòmic de la COE integrat per personatges tan il·lustres com  Clemente Polo, catedràtic d’Anàlisi Econòmic de la UAB,  Àngel de la Fuente (el de les balances fiscals a l’estil Montoro) o José Luis Feito president de l’Institut d’Estudis Econòmics i de la comissió econòmica de la CEOE van comparèixer al Círculo Eqüestre per presentar l’informe “Panorámica del argumentario economicista a favor de la independéncia de Cataluña: mitos y realidad”

No repetiré les moltes bajanades dites per aquests personatges, però si que en recalcaré algunes que han estat especialment recollides pels mitjans de comunicació per evidenciar el tarannà tan democràtic d’aquests “pensadors” espanyols, i per tant de l’associació a la que assessoren, la CEOE.

“La declaració d’independència comportaria la suspensió de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, la destitució del govern català i el tancament del Parlament de Catalunya i la restricció d’alguns drets constitucionals”

“Si Catalunya se independitza hi haurà hiperinflació i fugida de capitals”

“Cauran les vendes i hi haurà deslocalitzacions”

“La Constitució espanyola preveu la intervenció de les Forces Armades per garantitzar la integritat territorial”


Els tres cervells económics de la CEOE
El més greu de tot plegat, des del meu punt de vista, no és que aquests personatges sorgits del més profund anticatalanisme, diguin totes aquestes barbaritats i més, sinó que el president de la CEOE, el català Joan  Rosell, no els desmenteixi categòricament i els expulsi d’una  organització que fa tuf a florit, amb reminiscències dictatorials, originada en el sindicalisme groc del franquisme, i amb exdirigents que hauran hagut de passar per la presó a conseqüència de les moltes i variades malvestats que han arribat a fer. En comptes d’això el Sr. Joan Rosell mira cap a un altre banda, i accepta que l’organització que ell presideix humiliï Catalunya i els seus habitants. Ni el més gran dels botiflers arribaria fins aquest nivell tan repugnant.


En una entrevista que li van fer als matins de TV3, el Sr. Rosell va passar de puntetes sobre aquests temes, dient que necessitava més informació per tenir clar el tema de la independència, i a preguntes de la periodista va intentar treure valor a les declaracions d’un empresari català d’alta volada el Sr. Victor Grífols, i no de pa sucat amb oli com el Sr. Rosell. El Sr. Grífols havia dit el dia anterior amb ocasió de la inauguració d’una nova fàbrica del Grup Grífols a Parets del Vallès, dirigint-se al president de la Generalitat: “President,…tiri endavant, no s’arronsi…”. Aquestes paraules del Sr. Grífols van agradar molt poc al Sr. Rosell que va voler posar ràpidament aigua al vi, dient que tots els empresaris li diuen als presidents del seu país “president no s’arronsi”. Quina vergonya tenir un compatriota tan miserable com aquest…             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada